HannuTapioTanskanen

Hiilenpoltto hyväksi maapallolle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näin todella on, kertoo uusi tutkimus, jonka mukaan maapallo on vihertynyt selvästi viimeisten vuosikymmenien aikana samalla kun ihmisen toiminnan hiilidioksidipitoisuus on kohonnut:

 

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016042521473956_ul.shtml

 

Eli jos asia runollisesti ilmaistaan "Gaia" pitää huolen itsestään ja korjaa tilanteen. Ei siis ole syytä huolestua hiilivoimaloista. Koko hiilen kriminalisoinninhan aloitti Britannian taannoinen konservatiivipääministeri Margaret Tacher taistellessaan vahvaa hiilikaivostyöntekijöiden liittoa vastaan.

 

Hiemankin luonnontieteisiin perehtyneelle tässä ei ole mitään uutta. Hiilidioksidi on kasvien pääravinne, josta ne tekevät meille happea hengitettäväksi, jos CO2 putoaa alle 150 ppmv, kasvit kuolevat ja kaikki elämä sen mukana, nykyinen pitoisuus, hieman alle 400 ppmv on kasvien näkökulmasta "laiha" ja kasvihuoneisiin lisätäänkin hiilidioksidia aina 2000 ppmv asti, jolloin kasvit tuottavat n. 40% enemmän satoa.

 

Ilmastonmuutosusko voidaan lopultakin todeta vääräksi, jopa vahingolliseksi harhaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Hannu Tanskanen

Tuossa eilen illalla paikallisen kunnallisen uskonlahkon, eli ilmastostrategiaryhmän, johon kuulun, kokouksessa, ainoana skeptikkojäsenenä yleensä herätän vain ärtymystä, nyt ym. kommentoidessani demaripuheenjohtajamme yllättäen komppasi ja sanoi tuon ilmiön havaitun myös metsänkasvussa meillä Suomessa.

No, tänään on kunnanvirastolla ympäristölautakunnan kokous, olen myös lautakunnan jäsen, mielenkiintoista nähdä reaktiot siellä, onhan tämä niin valitsevan uskonkappaleen vastainen tieto.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Noh, jos vilkaistaan tuota kehumaasi tutkimusta, niin siellä sanotaan metsän kasvusta näin: "CO2 fertilization effects explain most of the greening trends in the tropics, whereas climate change resulted in greening of the high latitudes and the Tibetan Plateau"

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kuntien lautakunnissa on yleensä selvä esityslista, jonka mukaan kokous etenee. Sinäkö harrastat siellä jotain välihuutelushowta odotellen, että pääset sopivalla aasinsillalla tämänkin höpöjutun heittämään? Vai onko hiilidioksidi estyslistalla?

Viime kuntavaaleissa persuja äänestäneiden kuluttajansuoja on totisesti surkealla tolalla, olet yksi esimerkki siitä.

Hannu Tanskanen

En katso aiheelliseksi vastata puhtaaseen henkilöherjaasi.

Hannu Tanskanen

Siis lämpeneminen, jos sitä edes on, ei selitä noin suurta muutosta. Yläilmakehän satelliittimittaukset, ainoat luotettavat, eivät osoita lämpenemistä.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Kasvukauden piteneminen, metsien ojitus, metsänhoitomenetelmien kehittyminen jne. Meillä ravinteiden niukkuus on usein kasvua rajoittava tekijä, mutta jos ravinteita on saatavana, en kiistä etteikö CO2-lisä voisi lisätä kasvuakin.

Tässä juttua mittauksista
http://arstechnica.com/science/2016/01/thorough-no...

Hannu Tanskanen

Tuskinpa selkeitä tutkimustuloksia voikaan kiistää. Sivumennen sanoen, kahdeksan tutkijavuoteni aikana Kemira Oy:n Espoon tutkimuskeskuksen biologian ja orgaanisen kemian jaostoilla tutkin tätä varsin pitkälle itsekin ja kasvun lisäys hiilidioksidipitoisuuden funktiona oli dramaattinen.

Jari Nyberg

Tuskinpa Saharassa on kyse noista syistä. Se on kuitenkin alkanut vihertää huomattavasti enemmän kuin ennen. Voisikohan kyseessä olla itseään korjaava mekanismi. Onhan maapallon elämän täytynyt selvitä mm. tulivuorten aiheuttamista CO2-piikeistä ennenkin.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Luotat aika paljon noihin kasveihin.

Hannu Tanskanen

Kyllä biosfääri on aivan ratkaiseva säilymisemme kannalta. Toki tässä on tietty viive ja uskon hiilidioksidipitoisuuden asettuvan tietylle korkeammalle tasolle.

Ajatellaanpa asiaa, jos vallitseva teoria öljyn ja maakaasun synnystä on totta, on kaikki fossiilinen hiili kerran ollut ilmakehässä. Kambrikaudella, 500 miljoonaa vuotta sitten ilman hiilidioksidipitoisuus oli kaksikymmenkertainen, tuolloin syntyivät mm. korallit. Siksipä onkin huvittavaa kuulla väitteitä siitä, että muutaman miljoonasosan lisäys hiilidioksidia uhkaisi koralleja. Tyypillinen esimerkki siitä, että tosiasiat yritetään sovittaa teoriaan, oikea tiede toimii tasan päinvastoin.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Maankuoressa on hiiltä yllin kyllin. Kaikki fossiilinen hiili on ollut joskus ilmakehässä, se kuuluu hiilen kiertoon, mutta ei yhtäaikaisesti. Ensimmäiset korallieläimet syntyivät kambrikaudella mutta nykyiset riutat muodostavia kivikoralleja on ollut 'vain' 200 milj vuotta. Riuttoja uhkaa ihmisen monenlainen toiminta dynamiittikalastuksesta alkaen, happamoituminen on vain yksi tekijä monien joukossa.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #18

Niin, kyllä noiden koralliriuttojen häviämiseen vaikuttavat aivan muut tekijät kuin pH:n sadas-kymmenes-osien muutokset, vaikkapa turismi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tuulivoimalapuistojen rakentamista tulee siis edelleen lisätä, sillä kaikissa maissa, joissa näin on tehty , on jouduttu lisäämään kivihiilen polttoa.

Aina ei tuule ja tuulivoiman varastointi ei ainakaan vielä tehokkaasti onnistu. Tuttu ja tehokas kivihiili auttaa näissä ongelmissa ydinvoimakauhuisissa maissa.

P.S. Auringon sykliset muutokset 11 vuoden välein lienevät suuremmassa osassa maapallon "ilmastonmuutoksille" kuin ihmisen tekoset.

Hannu Tanskanen

Niinpä, asiat eivät aina ole sitä miltä näyttää.

Hannu Tanskanen

Lämpötila seuraa vain satunnaisesti hiilidioksidipitoisuutta, mutta erinomaisesti suurten merivirtojen, kuten juuri nyt erityisen voimakkaan El Ninon kautena.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Jopa tuossa Iltalehden jutussakin todetaan, että luulosi on silkkaa denialistien perus-huuhaata:

"Tutkimuksen pääkirjoittaja, professori Ranga Myneni Bostonin yliopistosta kertoo kuitenkin, että puiden lisääntynyt kasvu ei riitä kompensoimaan ilmaston lämpenemistä, nousevaa merenpintaa ja sulavia jäätiköitä."

Seuraavaksi varmaankin jankkausta keskiajan lämpökaudesta tai Auringon aktiivisuudesta?

Hannu Tanskanen

Toimittaja toteaa, se on eri asia kuin tutkimus.

Millähän arvon professori tuon perustelee, onko hän selvännäkijä?

Viimeinen lause tuskin kaipaa kommenttiani?

Hannu Tanskanen

Aivan uusi tutkimus kertoo mielenkiintoisia asioita, vaikuttaisi että hiilidioksidin nousu nostaisi myös happipitoisuutta, onko mitattu joko tämä näkyy nykyilmakehässä?

Toinen mielenkiintoinen havainto oli kokeellisesti jo muutaman sukupolven aikana tapahtuva hyönteisten koon kasvu kasvavan happipitoisuuden myötä. Ja niinpä fossiilit ja silloisen ilmakehän happipitoisuuden mittaus todistavatkin, että metrien kokoisten jättihyönteisten aikakaudella ilman happipitoisuus oli peräti 30% nykyisen 20,9% sijaan. Myös hiilidioksidipitoisuus oli moninkertainen, Maa oli vihreä paratiisi.

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Minkähän kokoisia ihmisiä noilla prosenteilla kasvaisi jos hyönteinen voi kasvaa metrin mittaiseksi?

Hannu Tanskanen

Mielenkiintoinen kysymys. Onhan kansantaruja jäteistä, mutta kokeita on toistaiseksi tehty vain hyönteisillä, joilla geneettiset muutokset näkyvät
mitattavissa olevassa ajassa.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Jos vapaan hapen määrä nousee ilmakehässä yhteyttämisen lisääntymisen(vihreyden) vuoksi, niin vesimäärä maapallolla pienenee kasvien sitoessa yhä enemmän vetyä eli voidaan ajatella , että merenpintakin laskee....Oletuksella, että vesitase avaruuteen on vakio.

Hannu Tanskanen

On aivan uskomatonta, minkälaisin valhein antropogeenisen ilmastonmuutoksen myyttiä yritetään pitää hengissä.

Jo vuosikymmen sitten IPCC:n neljännen seurantaraportin poliitikoille menevään tiivistelmään yritettiin ajaa väitettä siitä, että "ilmaston lämpeneminen" lisäisi Pohjois-Atlantin hirmumyrskyjä. Tuolloin johtava myrskyasiantuntija ja raportin pääkirjoittaja, prof. Chris Landsea erosi IPCC:stä vastalauseena.

Tilalle tuli totuuden suhteen joustavampi mies, Kevin Tremberth. Kiusallista kyllä, tutkimus osoitti juuri päinvastaista. Ja vielä kiusallisempaa, itse paavi oli ehtinyt möläyttää tuon julkisesti. Ei haluttu nolata paavia ja niinpä raporttiin lisättiin lause "saattaa voimistaa".

Sic.

Hannu Tanskanen

Venäläisten hakkerien USA:n-Euroopan ilmastotutkijoiden viestien vaihdosta paljastama "Climategate" olisi hupaisaa luettavaa, jos kysymys ei olisi näin vakavasta asiasta.

Ensinnäkin IPCC joutui noloon asemaan, kun samaisessa raportissa väitettiin Himalajan jäätiköiden sulavan ilmaston lämpenemisen seurauksena. Tieto oli tullut WWF:ltä, joka oli siirtynyt rahastamaan ilmastohumpalla varsinaisen toimialansa sijaan. Tieto osoittautui perusteettomaksi, tutkija jonka nimi oli annettu, oli tuiki tuntematon alalla ja lähtökohtana oli jonkun vuoristo-oppaan lausuma "musta tuntuu, että sulaa". IPCC joutui perumaan tuon osan raportissaan, se ei perustunut mihinkään tutkimukseen.

Enpä ole tuon jälkeen WWF:n lippaaseen kolikkoani pudottanut, semminkin kun järjestö oli vähän aikaisemmin saanut jääkarhun uhanalaisten lajien listalle valheellisin tiedoin, alan johtavalta tutkijalta, jonka tulokset osoittivat kahdentoista neljästoista tunnetusta jääkarhukannasta lisääntyneen ennätysmäisesti estettiin pääsy alan konferenssiin New Yorkiin, koska "tuloksensa eivät sopineet kokouksen agendaan".

Hannu Tanskanen

Ehkä uskomattominta tuossa raportissa olivat suoranaiset tieteen väärennökset. Kun eurooppalaiset tutkijat, lähinnä East-Anglian yliopiston tutkimusryhmä, valittivat Atlantin takaisille kollegoilleen, ettei mittaussarjoissa näy lämpenemistä, kehoittivat jenkit "käyttämään Mann´in metodia" ja johan alkaisi näkyä.

Michael Mann oli surullisen kuuluisan "Jääkiekkomaila"-käyrän esittäjä, käyrän josta oli siivottu pois sekä keski-ajan lämpökausi että myöhempi "pieni jääkausi", joista on sekä tutkimus- että jopa valokuvatodisteita how much. "Mann´in temppu" oli yhdistää mittaustuloksia ja proxyja (puun lustot yms.) "luovalla tavalla" niin että ne osoittivat lämpenemistä. "Täysin vierasta oikealle tieteelle". kuten ympäristönmuutoksen professori Atte Korhola Helsingin Sanomissa kertoi.

Hannu Tanskanen

Tämä NASA:n New Yorkin sääyksikön vetäjä James Hansen, jonka työkaverien valitukset firman naurualaiseksi saattamisesta saivat ennenaikaiselle eläkkeelle vasta,epäilemättä uskoi asiaansa katkeraan loppuun saakka, mitkään tutkimustodisteet eivät saaneet häneltä armoa. Kun argumenttinsa toinen toisensa jälkeen ammuttiin alas, Hansen siirtyi suoraan katuagitaatioon ja joutui puolenkymmentä kertaa pidätetyksikin laittomassa mielenosoituksessa Greenpeacen hörhöjen kanssa.

Hansenin saavutuksiin kuului mm. että hän poisti 6000 maa-aseman joukosta 2000 asemaa "epäluotettavina", eli eivät osoittaneet lämpenemistä. Kun sekään ei auttanut, hän ehdotti että tutkijat esittäisivät tuloksensa Fahrenheit-asteina, jolloin ne näyttäisivät 1,6 kertaa suuremmilta kuin Celsius-asteina, mentiin jo tahattoman komiikan puolelle.

Eihän tuo sinänsä niin tavatonta ole tiedemiehellekään,joka rakastaa omaa teoriaansa niin että "unohtaa" vastatodisteet, vaikka oikean tiedemiehen pitäisi juuri testata teoriaansa vastatodisteilla. Hanseniakin pöljempi entinen presidenttiehdokas Al Gore, meni vieläkin pidemmälle, viisikymmenkertaisti omaisuutensa hiilihömpällä ja perusti (ihan oikeasti) ilmastouskonlahkon, koska mielestään agenda ei edennyt riittävän nopeasti (= tuottoisasti)tieteen ja propagandan keinoin. Goren mielessä oli varmaankin scientologian perustajan Ron Hubbartin, epäonnistuneen tieteiskirjailijan sanat "Jos haluat TODELLA rikastua, perusta uskonto".

Toimituksen poiminnat