HannuTapioTanskanen

Case Orlando - äänivyöry Trumpille

 

 

Jos Orlandon ampumatapauksen afgaanitaustaisen tekijän motiivi osoittautuu ääri-islamismiksi, takaa se valtaisan äänivyöryn Trumpille:

 

 

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/mediat-floridan-yokerhoammu...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (138 kommenttia)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Tragediat (Orlandon ampuminen ja Trumpin kannatuksen kasvu) voivat tosiaankin seurata toinen toistaan.

Tällä erää yökerhoampumisen motiivi vaikuttaa universaalilta ilmiöltä, jota myös homofobiaksi kutsutaan. Ampujan isän mukaan mies raivostui nähtyään kahden miehen suutelevan.

Hannu Tanskanen

Miten sen kukin ottaa, minä en tragediana pitäisi Trumpia presidenttinä, mutta Clintonia ehkä. Muutoksen tarve on Obaman sosialismin jälkeen valtava piilevä voima nyt USA:n valkoisen työväenluokan piirissä, "valkea raivo", kuten HS:n Saska Saarikoski kuvasi. Tavallaan ironista, että työttömän sankariksi nousee kiinteistökeinottelulla miljardiomaisuutensa luonut ehdokas, mutta se todistaa vain sen, että "kuka hyvänsä" paitsi vanhan establishmentin Clintonska.

Yökerhoampumisessa voi motiivi olla kaksitahoinen, islamhan tuomitsee homouden kuolemansyntinä. Kumpikaan ei taida olla Amerikan valkoisen valtaväestön hittilistalla.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Toki on niin, että näköalattomat kansanosat voivat uskoa mieluummin suuria sanoja teoista kuin todellisia edellytyksiä niihin.

Homofobia ja homofobiset rikokset lähihistoriamme perusteella eivät noudata uskontorajoja. Suomessa on kerätty Raamattuun viitaten addressia vielä 1990 luvulla todeten "ovat kuoleman ansainneet". Ei sinänsä varmaankaan rikollista, mutta kuvaavaa fundamentalistiseen uskoon liittyvästä ajatusmaailmasta. Eräät fundamentaliskristityt nettisivustot postaavat jo Orlandon ampumisesta kiittäen ampumisista Jumalaansa. Häiriintyneisyyskään ei katso uskonnollista tyylisuuntaa tai sen puutetta.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #7

Niin, linkkasihan tämä tunnettu fundamentalistisaarnaaja (nimeä en nyt saa mieleeni) aikoinaan New Orleansin tuhotulvan kaupungin syntisen elämän kostoksi jumalalta, onhan New Orleans Key Westin ja Friscon ohella Yhdysvaltain tunnetuimpia homo- ja huumepesiä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #13

Sylttytehtaan nimi on Westboro Baptist Church. Heidän mukaansa ruotsalaisia kuoli vuoden 2004 tsunamissa runsain määrin Jumalan rangaistukseksi maan hyväksyttyä samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #18

Että kun ISIS:tä sympatiseeraava muslimi tekee kauhean murhateon, niin Markku Toivosten on pakko vääntää tämäkin asian kristittyjen haukkumiseksi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #19

Miten niin kristittyjen haukkumiseksi? Tasapuolisuus ei ole asioiden suurempaa yhteyttä ja yhdistävää tekijää (homofobia) käsiteltäessä huono asia, eikö totta? Itse olet tasapuolisuutta yleensä kaipaamassa.

Olen kristitty enkä epäröi nostaa esille ongelmia kristityssäkään "ääriliikehdinnässä".

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama Vastaus kommenttiin #13

Kannattaa huomata, että melko suuri osa noista baptistikirkon kylteistä on kotitekoisia. Niitä voi itse väsätä mieleisiään, esimerkiksi tuolla:

http://www.says-it.com/wbc/index.php

Niko Sillanpää

Jos Trumpin kampanjalla hiukkaakaan taktista järkeä, eivät lähde islam bashingiin, vaan odottavat, että vastapuoli aloittaa tavanomaiset islam-apologiansa, ja sitten iskevät tähän sisäiseen viholliseen.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Trumpin kampanjalla on todennäköisesti hikiset paikat yrittäessään hillitä Donaldinsa spontaaneja mielenilmaisuja.

Strategisen järjen toteuttamisedellytykset ovat todennäköisesti paremmat vastustajan leirissä.

Hannu Tanskanen

Tuntuvat vain lisäävän Trumpin suosiota, kansa on kyllästynyt tekopyhyyteen ja sievistelyyn, nyt on ehdokas joka sanoo ääneen mitä he ovat vain ajatelleet, mutta eivät uskaltaneet sanoa (no, kyllä minulle on Kaliforniassa useinkin sanottu suorat sanat mm. meksikolaisista).

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #6

Jos Trump valitaan, kansa kyllästyy hyvin pian tyhjiin lupauksiin ja silloin ei hyvä heilu Trumpin tornille sen enempää kuin republikaaneillekaan.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #8

No, neljä vuotta kumminkin, kuten Soini meillä sanoo. Ja talouden alkava nousukausi USA:ssa voi hyvinkin kaatua Trumpin piikkiin ja tulee jatkokausi vielä suuremmalla äänimäärällä kuten GWB:lle.

Hannu Tanskanen

Kyllä, nyt on Trumpin leirin taktisesti paras olla ihan hiljaa ja antaa demojen langeta ansaan. Kyllä kansa osaa itsekin ajatella ja tehdä johtopäätöksiä asiasta.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Sillanpää analysoi viiltävän loisteliaasti:

"Jos Trumpin kampanjalla hiukkaakaan taktista järkeä..."

Niin, tämä olisi tosiaan se ensimmäinen haaste!

"... eivät lähde islam bashingiin"

Ihan niin, aivan totta.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Trump on jo siis ehtinyt twiittailla olleensa oikeassa islamilaisen radikalismin suhteen eli Sillanpään kaipaamaa taktista järkeä ei käytetty. Kai tuo Trump oli myös pahoillaan kuolonuhreista, jossain sivulauseessa?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Pikemminkin pahoitteli päälauseessa ja otti politiikan puheeksi sivulauseessa:

"Horrific incident in FL. Praying for all the victims & their families. When will this stop? When will we get tough, smart & vigilant?"

Ja tämäkin oli hyvä & asiallinen:

"Appreciate the congrats for being right on radical Islamic terrorism, I don't want congrats, I want toughness & vigilance. We must be smart!"

Hannu Tanskanen

Aika ikävä kannanotto sen valossa, mitä Trump oikeasti sanoi. Oli Yhdysvaltain presidenttinä kuka hyvänsä, meidän on tultava toimeen tämän kanssa. Olisi syytä muistaa, mikä hinta oli Tuomiojan ja Halosen Condoleeza Ricen ja G.W. Bushin mokaamisella, vieläkin rukoillaan vierailukutsua Valkoiseen Taloon tai USA:n presidentin vierailua Suomeen.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #41

Trump on tehnyt kannanotoillaan ennen kaikkea politiikkaa omaan pussiinsa. Jopa Putinin reaktio oli fiksumpi.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #45

Eikös kaikki poliitikot tee?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #45

Mahdollisesti on myös ajatellut maan etua.

Hannu Tanskanen

No, tässähän se tulee:

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000011994...

"ISIS juhlii Orlandon verilöylyä", eli islamterrorismi aloitti nyt USA:ssa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Sairasta. Tasapuolisuuden vuoksi voi pitää silmällä myös vaikkapa USA:n baptistien nettisivustoja, joista osassa myös jo riemuitaan kuolemista Jumalan tehdessä työtään:

http://www.landoverbaptist.net
http://www.godhatesfags.com/index.html

Hannu Tanskanen

Niinpä. Kosimakirjeitä se Breivik´kin sai autokuormallisen ...

Hannu Tanskanen

Ja tiedusteluviranomaiset vahvistavat kytkennän. On selvää, että omaiset eivät halua myöntää tuota motiivia, islamisteilla voi olla ikävät paikat lähiaikoina ...

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000011994...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

No eiköhän demokraateilla ole jälleen kerran jotain sanottavaa aselaeista.

Hannu Tanskanen

Se on hurskastelua, aseenkanto-oikeus on pyhä demoleirissäkin,voihan sillä liberaalilla itärannikolla jonkun irtopisteen kalastaa.

Janne Suuronen

Ampuja Omar Saddiqui Mateen oli jo valmiiksi FBI:n tarkkailussa ISIS-sympatioidensa vuoksi.

http://edition.cnn.com/2016/06/12/us/orlando-shoot...

Asia oli varmaasti Ylenkin toimittajien tiedossa, jotka katsoivat tärkeämmäksi painottaa erilaisia asioita tekijästä:
"
Isä pyysi myös poikansa tekoa anteeksi ja sanoi, ettei heillä ollut aavistustakaan tämän suunnitelmista.

Ampuja oli syntynyt New Yorkissa. Hänen perheensä mukaan mies työskenteli vartijana ja hänellä oli turvallisuuskoulutus sekä luvat aseisiin.

Miehellä oli myös alempi korkeakoulututkinto kriminologiasta. Hän oli naimisissa ja hänellä oli 3-vuotias poika.
"

Seuraavaksi varmaan kaivetaan joku Hämeen-Anttila takahuoneesta kertomaa, ettei tekijä oikeastaan edes ollut muslimi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Nähtäväksi jää. Homofobian taustatekijä voi hyvinkin olla uskonto. Kuten oli Jerusalemin Pride-marssin ortodoksijuutalaisen puukottajan kohdalla. Homofobiset rikokset voivat olla taustaltaan moninaiset, kuten vaikkapa vuoden 1999 naulapommiräjäytyksessä Lontoon Sohossa:

https://en.wikipedia.org/wiki/David_Copeland

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kaikki on maailmassa mahdollista. Mutta tämäkin kamala tapaus osoittaa sen kuinka toisinaan jotain etuliitettä henkilön eteen ollaan oitis mätkimään niin että se ihminen voi hävitä ja jäljellä jäädä se ja toisinaan sen ympärillä kierrellään ja kaarrellaan jopa kiistetään kokonaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

50 ihmistä on murhattu.

Heille ja heidän lähiomaisilleen on juuri nyt yhdentekevää, mitä uskontoa murhaaja edusti tai millaisista fobioista tämä mahdollisesti kärsi.

Raadollinen politiikka ja sen seuraajat ovat puolestaan jo ehtineet laskelmoida mahdollisia hyötyjä ja haittoja ja niiden esiintuomisen otollisinta ajankohtaa. Myös täällä US:n Puheenvuorossa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Aivan oikein. Tekojen tausta ja erityisesti uskonnolliset motiivit tuntuvat kuitenkin leimaavan keskustelua, niin täällä kuin tapahtumien lähiympäristössä. Sekin on inhimillisesti ymmärrettävää.

Hannu Tanskanen

On ihmisiä, joiden mielestä näistä pitäisi vaieta. Ihmettelen motiivejaan. Ja kyllä se vaikuttaa politiikkaan nyt USA:ssa, se on tosiasia, ei toive.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

On aika surra ja on aika spekuloida

Jokaisen oma arvomaailma määrää niiden keskinäisen järjestyksen.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #110

Liikenteessä kuolee USA:ssa joka päivä enemmän ihmisiä. Pidätkö suruajan jokaiselle?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #112

" Tympeä rinnastus." (Hannu Tanskanen)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

http://edition.cnn.com/2016/06/12/us/orlando-shoot...

"(CNN)[Breaking news alert, posted at 1:27 p.m. ET Sunday]

The Orlando nightclub shooter called 911 around the time of the attack to pledge allegiance to ISIS and mentioned the Boston bombers, according to a U.S. official."

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Sama kuvio näkyy toistuvan kerrasta toiseen, että äärikonservatiivisten terroristien iskut kohdistuvat länsimaisiin liberaaleihin, josta paikalliset konservatiivit saavat poliittisen voiton.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Paikallisten konservatiivien ääriaines, esimerkkinä vaikkapa eräs aiempi parlamentaarikkomme, myös toivoo terroritekojen kohteeksi osuvan paikalliset länsimaiset liberaalit. Tympeä vertaus, mutta valitettavasti ei vailla todellisuuspohjaa.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Ihan Suomea myöten uskonoppineet ovat todenneet, että homoudesta seuraa kuolemanrangaistus. Ei tässä ollut mitään epäselvää tai moitittavaa.

Paitsi.. noh, länsimaalaisten mielestä.

Hannu Tanskanen

Ikävää että juuri Orlandossa, joka on minulle vuosikymmeniä ollut kuin toinen koti, lienen käynyt siellä sataluokkaa olevan määrän kertoja ja parhaat liikekumppanini asuvat siellä, osa myös Kaliforniassa ja Uudessa Meksikossa. Vimeksi olin Orlandossa pari kuukautta sitten, huhtikuun alussa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ei kai pelkästää ikävää, vaan myös järkyttävää, paikasta ja käyntimäärästä riippumatta?

Hannu Tanskanen

Kyllä, sanat eivät riitä kertomaan.

Hannu Tanskanen

Jenkeissä ei ehkä vain rukoilla ja kiitetä kuten täällä on tapana, varsinkin nyt kun ISIS-yhteys on vahvistettu:

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/aarij...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Monille tuntuu olevan vaikea käsittää se, että kuolemantuomio homoseksuaalisuuden harjoittamisesta ei ole islamilaisessa maailmassa mikään marginaalinen ääri-ilmiö. Se on käytäntö satojen miljoonien muslimien kotimaissa. Ja meillä on Suomessakin imaameja, jotka ovat samaa mieltä.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/63652-tvssa-kohun-...

Sitä voi vain kuvitella, että mihin ihminen on valmis, jos hän uskoo, että ympärillä ihmiset tekevät vapaasti sellaista mikä hänen itsensä mielestä ansaitsee kuolemantuomion. Mitä sinä tekisit jos kohtaisit arjessasi jotain sellaista, joka mielestäsi ansaitsisi kovimman mahdollisimman tuomion?

Pekka Iiskonmaki

Hannu on inhorealisti, mutta ei äkkimakea.

Pitkän päälle Hannu on miellyttävä tuttavuus.

Hannu poikkeaa valtavirrasta niin paljon, että se herättää kunnioitusta.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Selvästihän tästä tulee ääniä satamaan Trumpin laariin.. Varsinkin jos tämä henkilö on ollut jo epäilyttävien listalla, niin kansa tahtoo tälläiset ihmiset ulos maasta.. (En väitä että Trump tälläiseen tekoon pystyy)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Case Orlando - äänivyöry Trumpille" on täysin mahdollinen yhteys. Menihän Obamakin kakkoskaudelle Sandy-myrskyn heittämänä, kun vaalikampanjat pantiin jäihin pelastus- ja raivausoperaatioiden ajaksi. Presidentti vieraili tuhoalueella vastuullisena valtionpäämiehenä, ja onnistui näyttämään uutiskuvissa vakavalta. Se oli siinä.

http://hs11.snstatic.fi/webkuva/taysi/700/13056115...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ainoastaan mielestään järkkynyt tekee tälläisiä tekoja. Tasapainoinen ihminen ei, olkoon poliittinen tai uskonnollinen vakaamus, tälläiseen hirmutekoon ryhdy.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

ISIS-mieliset ja baptistit siis iloitsevat surmatöistä:

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2016/...

Hyvää yötä. Älkää elätelkö epärealistisia kuvitelmia minkään ääriuskonnollisen suuntauksen hyvyydestä.

Blogisti Janne Suuronen on aikanaan väittänyt arvoliberalismin olevan perseestä:

http://jannesuuronen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1790...

Hyvän kasvatuksen saaneena en halua käyttää rumaa kieltä. Totean ääriuskovaisuuden olevan hanurista.

Janne Suuronen

Mitäs tekemistä näillä on toistensa kanssa ? Taitaa propellihattusi nyt kieppua vähän turhan kovaa vauhtia.

Kuten jo ylempänä totesin, niin hienosti osasit tässäkin vääntää Islamilaisten tekoset kristittyjen mollaamiseksi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Yhteistä on se, että ISIS-mieliset, baptistit ja eräät muut kristilliset toimijat, kuten vaikkapa Teksasin kuvernööri, joko avoimesti iloitsevat surmatöistä tai antavat ymmärtää niiden olleen oikeutettuja tyyliin "sitä saa, mitä tilaa". Paheksuntani kohdistuu ensisijaisesti näihin ääri/ääliö-uskonnollisiin tahoihin.

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2016/...

Kristillisdemokraatit r.p. ja Kd-lehti käsittelevät tapahtumia suhteessa USA:n presidentinvaaleihin ja Trumpin suosioon, kuten tämä blogiavauskin. Puolueaktiivien piiristä, kautta poliittisen kentän, on kannanottoja ollut vähän. Poikkeuksena perussuomalaiset.

Kristillisdemokraateista yksi (Petri Muinonen) näkyy postanneen seksuaalivähemmistöjä koskevan kirjoituksen eilisiltana. Murheena Vaasan mainos, jossa esiintyi sateenkaariperhe. Siinäpä kerrassaan syytä manifestoida boikotista. Suuria ovat toisten murheet. Postauksen ajankohdan valinnasta ja pettämättömästä tilannetajusta voinee kuitenkin onnitella.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #69

Ja yhteys tuohon linkkaamaasi minun blogiini ?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #79
Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #85

Eli asian sijaan hyppäsit asiattomalle lokayritys-linjalle. Et ole Trumpia yhtään parempi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #86

Sen teet aivan itse käyttäessäsi asiatonta kieltä.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #88

Yhteys linkkien välillä jäi silti avaamatta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Totean ääriuskovaisuuden olevan hanurista."

Eroaako tämä ääriuskovaisuus jotenkin EU:n monikulttuurisuususkonnosta?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Mitenköhän Usa olisi reagoinut jos isis olisi ilmestynyt 30....60-luvulla? Olisivatko yhtä rauhallisia ja munattomia olleet?

Pekka Heliste

USA ylläpitää vanhoillista islamsuuntausta lähi- Idässä.

Saudi-Arabia vanhoillisten wahhabistien hallitsema valtio. Saudi-Arabia on rikkain valtio ja se rahoittaa noita koraanikouluja ympäri islamilaista maailmaa.

Se on saanut vanhoillisen muslimisuuntauksen kasvuun kaikkialla.

Saudihallinnon suurin tukija on USA

Pekka Heliste

Äärimuslimeja ei voi sotimalla voittaa, ensin olivat talebanit, mutta kun heidät lyötiin syntyi al- Quaida.

Ja kun al- Quaida lyötiin niin pulpahti pintaan Isis

Ja seuraava liike on jo syntymässä

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Onhan tapaus USA:n äärikonservatiivien märkä päiväuni. Ääri-islamilainen teurastaa homoja. Vielä kun uhrit olisivat olleet mustia ja latinoja...

Pekka Iiskonmaki

#55
Trump sai todella vettä vaalimyllyynsä enemmän kuin uskalsi edes toivoa ja siltä suunnalta, jolta sitä olisi vähiten odottanut.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Enää puuttuvat salaliittoteoreetikkojen spekulaatiot ja analyysit konservatiivien julman häikäilemättömästä yrityksestä voittaa keinolla millä hyvänsä demokraattien ehdokas USA:n presidentinvaaleissa.

Hannu Tanskanen

Ja meikämedian loppurivillä se " suuri saatana" on aina USA. YLE kertoo juuri, että asialla olikin " äärioikeisto". Kutsutaanko tällaista peilimaailmaa lääketieteen piirissä skitsofreniaksi?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tuo tais mennä ohi. Missä YLE kertoi näin?

Hannu Tanskanen

Tuttu kertoi kuulleensa aamulähetyksessä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #67

Ok, eli luotettavan lähteen mukaan YLE syyttää asiasta äärioikeistoa mutta tietoa ei nyt löydy mistään muualta. Voisiko olla, että tuttusi saattoi tulkita hieman väärin?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Miksi nämä sateenkaari-ihmiset poseraa "islamin" lipun edessä näyttäen isisin voitonmerkkiä, ei ymmärrä?
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s480...

Ylen uutisista poimittu.
"– Vähemmistöt eivät välttämättä ole ensimmäinen kohde, jolla saa mittavan näkyvyyden teolleen. Toisaalta Isisin innoittama terrori esimerkiksi Lähi-idän alueella on ottanut jo sukupuolivähemmistöt huomioon väkivallan määrässään, Aaltola arvioi Ylen aamu-tv:ssä."

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Miksi nämä sateenkaari-ihmiset poseraa "islamin" lipun edessä näyttäen isisin voitonmerkkiä, ei ymmärrä?"

Ehkä se johtuu siitä, että et ymmärrä kuvaa. He ovat kyllä sateenkaari-ihmisiä mutta lippu ei ole islamin ja merkki ei ole isisin tueksi. Jos et tosiaan ymmärrä niin lakkaa lukemasta MV-lehteä ja saatat alkaa ymmärtää.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #66

Ei, mutta sinä kopioit tuon väitteen suoraan MV-lehdestä. Oletko aidosti sitä miltä, että he poseeraavat muste sormen päässä tukeakseen islamia ja ISISiä? Tuo lippu ei ole "islamin". Se on Länsi-Saharan lippu ja ele todennäköisesti viittaa pitkään tekeillä oleeseen demokraattiseen kehitykseen. Mutta kun toistat MV-lehden väitteitä niin vaikutat vähemmän ymmärtävältä kuin olet.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #82

Väärin, toi kuva tuli eteen naamakirjassa. Väitätkö että isisin voitonmerkki ei ole toi sama etusormi pystyssä?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #99

Ei ole väärin. Sinä toistat täsmälleen MV-lehden virheellisen väitteen kuvasta ja se ei voi olla mikään vahinko. ISISin voitonmerkki on etusormi pystyssä mutta jos katsot tarkkaan niin he esittelevät musteen kastamia etusormiaan. Vai oletko aidosti niin yksinkertainen, että jos löydän kuvan vaikka Timo Soinista etusormi pystyssä niin se todistaa, että hän on ISISin leivissä?

Sinä siis tuon kuvan perusteella uskot, että Sylvia Modig kannattaa ISISiä? Ihan aidosti uskot, että näin on?

Risto Laine

Länsimaiden nykyliberialismin suojeluksessa olevat vähmmistöryhmät näköjään eivät mahdu samaan yhteiskuntaan. Kiusallinen tilanne, kun ei saa arvostella eikä syyttää tekijää vakaumuksensa takia, niin syyllistäminen kohdistuukin valtaväestöön ja heidän asenteisiin. Äkkiä se keskustelu eri foorumeilla kääntyi sellaiseksi.

Järkyttäviä tälläiset terroriteot.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kuka on kieltänyt arvostelemasta ja syyttämästä tekijää vakaumuksensa takia?

Hannu Tanskanen

Iltalehden paperiversion pääotsikkona oli taas " sitä itseään": " Näki miesten suutelevan, tappoi kymmeniä". Kyllähän motiivi oli ISIS, soitti itse 911:n ja kertoi olevansa näiden asialla ja itse koplan oma uutistoimisto vahvisti tyypin olleen heidän "soturinsa" ja käskystään tehnyt.

Täytynee vaihtaa iltapäivälehteään, Iltalehti on kummasti "vihertynyt" muutenkin viimeaikoina.

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala

Niin, ilmeisesti kyseessä oli homoviha. Tällä kertaa se vain kumpusi radikaalista islamista. ISIS on jo koittanut ottaa "kunnian" iskusta. Merkit viittaava tosin siihen, että ampuja oli ISIS kannattaja. Mutta mitään konkreettista kytköstä isiksellä ei ampumiseen ollut.

Hannu Tanskanen

Enpä usko, saatan minäkin sanoa itsekseni "yök" jos näen kahden miehen pussailevan, en ole osunut näkemään (paitsi ryssän johtajat kommunismin aikana, Breshnev etc.), minulla on oikeus mielipiteeseeni, muttei tietenkään mihinkään muuhun.

Luulenpa, että osuminen homobaarin oli homoviikkojen aikana tekijälle vain "bonusta", kyllä ISIS oli se joka motivoi, vaikka se tietenkin yritetään mitätöidä, ettei Trump saa ääniä. Huolestuttavaa, että tekijöinä ovat, kuten edellisessäkin tapauksessa, USA:ssa syntyneet ja siellä kasvaneet, eli syy on uskonnossa.

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala Vastaus kommenttiin #74

Niin, siis radikaali islam on vahvasti homovihainen ideologia. Kyllä tässä näyttäisi olevan taustalla radikaali islam ja siihen kuuluva homoviha. Isku ei varmasti sattumalta osunut mihinkään. Selkeästi suunniteltu ja tehokkaasti toteutettu isku.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

New York Timesin tuoreiden tietojen mukaan ampuja ei näytä olleen Daeshin suora alainen saati näiden kouluttama. Heidän propagandaansa hän kyllä on seurannut. Motiivi on ollut homofobia maustettuna radikaalilla islamilla.

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala

Siltä vaikuttaa. Kyseessä näyttäisi olevan malliesimerkki isiksen "lone wolf" terroristista. Jollaisia järjestö onkin tietoisesti koittanut aktivoida. Eli minkäänlaista kontaktia itse järjestöön ei tule, mutta yksilö radikalisoituu itse.

Hannu Tanskanen

Minä taas uskon päinvastoin, mutta tokihan homot uhriutuvat nyt, jotta saavat sanoa, että kaikki heitä vastustavat ovat potentiaalisia murhaajia.

Ja sanoohan tuon oma pyhä kirjamme Raamattukin aika selvin sanoin. Voiko aito uskova ottaa vain yhteiskuntansa sallimat valikoidut osat siitä? No, minä olen vain tapauskova, kuulun kirkkoon, mutten käy siellä, agnostikko, joten voin.

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Genes...

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala Vastaus kommenttiin #76

Ei kai sitä tarvitse uskoa päinvastoin. Radikaali islam on vihamielinen ideologia ja siihen kuuluu vahvana osana homovastaisuus. Olet oikeassa että kyseessä on selkeä radikaali islamin terroriteko. Tällä kertaa kohteena oli seksuaalivähemmistö.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #76

Ja mitähän Raamatun kohtaa Hannu Tanskanen erityisesti ajattelee?

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #84

Enpä juuri mitään, satukirja siinä missä muutkin vastaavat. Meillä olisi oma Kalevala, mutta se ei kelpaa. Kuulun kirkkoon koska en laiskuuttani viitsi erota. Uskon myös että tuo tuleva yksiöni kirkkomaalla on halvempi kuin kirkollisveroa maksamattomilla pakanoilla (?), pitää ajatella jälkeenjääviäkin. Ja haluan haudalleni vanhan arvokkaan miespapin lausumaan viimeiset jäähyväiset, en mitään libilaaria naispappia.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #76

Uhrithan ovat kai pääasiassa olleet homoja ja mahdollisesti muita seksuaalivähemmistöjä. Kyse ei ole mistään turhasta uhriutumisesta.

Kuten totesit molemmPIEN Lähi-idän uskontojen pyhistä kirjoista voi löytää oikeutuksen monenlaisille ikäville asioille. Pelkästään uskonnolla tämä ei kuitenkaan selity auki, eiväthän enemmistö näiden kirjojen nimiin vannovista tulita kymmeniä ihmisiä diskoteekeissä.

Lopputulos kuitenkin kertoo mielestäni selkeästi mistä tässä loppujen lopuksi oli kyse, eli homokammosta. Jossa Daeshin uskontulkinnalla on ollut oma roolinsa.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #90

Haluat ajatella noin? Oletko ... ups, mitäpä se minulle kuuluu.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #90

Kovaa selittelyä.

Oliko Charlie Hebdo -iskussa kyse pilakuvakammosta? Eihän kaikki muslimit kuitenkaan tee niitä iskuja?

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala

Trump näyttää jo ottaneen iskuun kantaa kovin sanoin. Varmasti voi vaikuttaa äänimäärään.

P.S. Alunperin pidin postauksiasi USA:n tulevista vaaleist ja esivaaleista vähän pöhköinä, mutta joudun syömään sanani. Erittäin tarkkaan olet onnistunut Trumpin etenemistä ennustamaan.

Hannu Tanskanen

Minulla on kokemusta USA:sta laajemmaltikin, kuin itärannikon libaraalilehdistö, josta meikämedia ottaa antinsa.

Bush-Kerry -kisan aikaan ennustin Bushin voittoa toiselle kierrokselle ja minulle naurettiin täällä, "osasihan Kerry ranskaakin". Juttelin asiasta liiketuttujeni kanssa Ann Arborissa ja he nauroivat, "varsinainen suositus".

Ja niinhän kävi, GWB voitti selkeällä äänimäärällä. Eräs tunnettu keskustelukumppanini myönsi "En olisi ikinä uskonut, että olit oikeassa".

No, enhän minä kuitenkaan mikään oraakkeli ole, katsotaan vaalit!

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala

Itsekin suurimman osan jenkkipolitiikasta seuraan USA:n mediasta. Sekä urheilun kautta tulleilta tuttavilta. Suurin osa jenkkiläisistä tutuistakin on ollut yllätyneitä Trumpin menestyksestä. Mies on heti kuin höyryjuna. Sanoo asioita jotka olisivat normaalista ehdokkaalle tuhoisia. Mutta Trump sen kun vahvistuu.

Itse en enää uskalla sanoa mitään hänen mahdollisuuksistaan. Trumpin "I say how it is" taktiikka puree keskiverto amerikkalaiseen. Varsinkin suurkaupunkien ulkopuolella.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #80

Obaman sosialistinen hyssyttelykausi on saanut "valkoisen raivon" (lainaus Saska Saarikoskelta, HS)väen raivoihinsa. Uskoisin ääniä tulevan myös niiltä, jopa demoilta, jotka eivät voi sietää ajatusta naisesta ydinnapilla."Kuka hyvänsä paitsi se akka".

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala Vastaus kommenttiin #89

Paljon ääniä varmasti tulee niiltä, jotka äänestävät Clintonia vastaan. Toki samaa voi sanoa Trumpin osalta. Loppupeleissä, se kumpi saa oman puolueensa yhtenäisemmäksi on vahvoilla. Clintonilla on jonkin verran painolastia joka vaikuttaa tulevaan vaaliin.

Mutta kuten sanoit. Katsotaan nyt ne vaalit ensin.

Hannu Tanskanen

Minä en aikaisemmin ottanut kantaa asioihin boikotin keinoin, kuten vasurit jotka boikotoivat vaikkapa appelsiineja Israelista tai tuotteita "miehitetyltä alueelta" (boikotoivatko myös tuotteita omalta miehitetyltä alueeltamme Karjalasta?).

Mutta, sitten päätin, että on minunkin puolustettava arvojani ja nyt vaadin vaimoa ostamaan vain israelilaisia Jaffa-appelsiineja jos kaupan ja vaikka kalliimpiakin. Tämähän on vain positiivista syrjintää, eikö totta?

Kun "kettutytöt" viiltelivät ja töhrivät frouvien turkiksia Helsingin keskustassa, kaivoin naftaliinista äitimuorin aikoinaan minulle ostaman upean supilakin ja menin passeeraamaan manskulle. Nuorena kuljin aina paljain päin kelistä riipumatta (= ajoin autolla), sitten vanha äitini huolestui ja osti joululahjaksi kalliin turkislakin, jonka laitoin päähän vain lapsuuden kodissa talvella käydessäni.

Ja apropoo, minne media unohti tuon Vantaan bussien murhapolton, eilinen hesari muisti viiden sentin pikku-uutisella sivun 22 alalaidassa. Ja kysymyksessä sentään oli oloissamme törkeä murhapoltto, siellä yöpyi viisi bussikuskia. EVR jopa kehui "iskua" nettisivullaan (takku.com).
Ovatko "eläinsuojelijat" liian läheistä sukua mediat vallanneille vihervasemmistolaisille?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Kun 'kettutytöt' viiltelivät ja töhrivät frouvien turkiksia Helsingin keskustassa..."

Marimekon ostettua tietyn turkisfirman alkoivat samat pikkuterroristit toistuvasti spreijata myymälän näyteikkunaa. Kirsti Paakkanen totesi loogisesti, että yrityksen ollessa vielä Grunsteinin suvun hallussa kettutytöt jättivät vastaavat iskut tekemättä, koska vahingonteko olisi näyttänyt juutalaisvastaiselta operaatiolta.

Hannu Tanskanen

Eiköhän tuo vain tullut ajankohtaiseksi silloin, käsky isänniltä Lontoosta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

EVR jopa kehui "iskua" nettisivullaan (takku.com).

takku.com?
An elegant name with strong Japanese influence. Great for a Japanese restaurant.
Price: $3,950.00

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

takku.net oli se sivu jossa sillä pullisteltiin, nyt ilmeisesti krp pistäny takun kiinni ja hyvä niin.

Hannu Tanskanen

En usko aseiden saannilla olevan juurikaan merkitystä. Meillä Suomessa on tapahtunut kouluampumisia oliko kaksi vai kolme, suhteessa väkilukuun hyvinkin yhtä paljon kuin jenkeissä, huolimatta tiukasta aselainsäädännöstämme.

Yhtään näistä ei tehty metsästysaseilla, joita enemmistö luvallisista, vaan ihan luvalla haetuilla käsiaseilla, tiukempi aselaki ei siis olisi estänyt niitä. Ja islamterroristit eivät osta aseitaan kaupasta vaan saavat ne tukijoiltaan.

Eli USA:ssakin demojen vaatimus tiukemmista laeista on vain politiikkaa vailla katetta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Orlandon terroristi oli kuitenkin ostanut pyssynsä paikallisesta aseliikkeestä. Liikkeen pitäjä joutui jopa julkisuudessa puolustautumaan miksi se on hänelle myyty.

Jos tiukemman aserajoitusmenettelyn omaavassa Suomessa tapahtuu suhteellisesti ottaen yhtä paljon aseellisia joukkosurmia, niin sehän voi myös olla merkki siitä, että suomalaiset ovat taipuvaisempia moiseen väkivaltaan kuin amerikkalaiset keskimäärin. Ei sen siis välttämättä tarvitse merkitä sitä, etteikö aserajoituksista olisi hyötyä.

Hannu Tanskanen

Tällä oli turvamiehen luvat, ei myyjää voi syyttää. Ja terroristi tai muu joukkomurhaa hautova saa aina aseen, riippumatta laeista. Arvaatko paljonko Suomessa on laittomia aseita, osa jo sota-ajan saaliita ja alamaailmalle aina on vähintään " mutka".

Hannu Tanskanen

Off-topickina, täällä Vihdissä vain minä ja ex-kirkkoherramme (Sistonen) pidämme kansaa kurissa kirjoituksin paikallislehtiin, tämä sama on huomenna myös Luoteis-Uusimaassa (sivu 7. "Mielipide"):

http://www.lehtiluukku.fi/lehti/vihdin-uutiset/_re...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikös aseellisen homovastaisen attentaatin pitäisi ennemminkin sataa Clintonin laariin? Hän kannattaa aselakien tiukentamista ja on myötämielisempi homoille kuin Trump, joka kannattaa vapaata aseenkanto-oikeutta ja vastustaa homoja.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Hm, huomionarvoinen näkemys. On siis yritettävä muistaa, että bloggaaja itse on jäsenenä Trumpin huutosakissa.

Hannu Tanskanen

Ei, kyllä minä olen suomalainen 1500- luvulta alkaen.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Hillary ei kykene edes myöntämään tekijän motiivia, niin miten se voisi lisätä kannatusta? No, osa kannattajistakaan ei tietenkään kykene sitä myöntämään, mutta he olivat varmaan jo äänestämässä Hillarya ennen tätä...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä Hillary on korostanut homovastaisuutta motiivina enemmän kuin Trump.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #111

Painopiste oli aselaeissa. Ei ne estäneet massamurhia Ranskassa ja Suomessakaan, jossa tiukat aselait. Tekopyhyyttä, kääntyy NRA:n Yhdysvalloissa Clintonia vastaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #114

Mihin Suomessa tehtyyn massamurhaan viittaat?

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #128

Muistamani mukaan ainakin kaksi kouluammuntaa, uhreja 6-10 molemmissa ja tuo naispoliisin ampuminen ja kuolemantapaus samassa yhteydessä, saattoi olla muitakin. Ai, niin se ostarin pommi. USA:ssa on lähes sata kertaa Suomen asukasmäärä, ei tilanne täällä ole parempi.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #128

Ja Breivikin Norjassa on tiukat aselait, estikö se?

Minna Tarvainen

Tekijä tunnustaa uskontoa ja itse kertoo että tämä teko tehtiin islamin ja allahin tahdon mukaan jne., eli itse tuntee olevansa muslimi, niin miksi hän ei kuitenkaan ole muslimi tai tapauksella ole mitään tekemistä islamin kanssa?

Samat "oikeaa islamia" puolustelevat henkilöt taas ovat toisaalta sitä mieltä, että jos mies tuntee olevansa nainen, niin hän on silloin nainen, ja jos joku ei ole samaa mieltä niin on rasisti ja suvaitsematon.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Terroristi vieläpä ennen tekoaan soitti 911-numeroon kertoen, että kohta alkaa tapahtumaan "Allahin nimeen"!

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Tulemme näkemään kyynistä katastrof.eilla ratsastamista, taktikointia ja likaisia temppuja enemmän kuin tarpeeksi. Voisipa välttyä sellaisten näytelmien seuraamiselta. Tuskinpa kumpikaan ehdokas osaa asettua niiden yläpuolelle

Hannu Tanskanen

Ihan kuin meilläkin, leikitään vain tekopyhää, vielä kuvottavampaa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Siinä ei ole sinänsä mitään hämmästyttävää, että murhaaja vieraili tulevalla rikospaikalla. Sitten spekuloidaan. On mahdollista, että hän vihasi omia homoseksuaalisia tunteitaan, jos niitä oli, ja päätyi laajennettuun itsemurhaan. Yhtään seksikumppania ei ole toistaiseksi ilmoittautunut ja kuvaukset yökerho- ja deittipalveluissa vierailuista vastaavat tällä hetkellä paremmin passiivis-aggressiivista tarkkailua, vihan nostamista altistamalla itsensä vihan kohteelle.

Hannu Tanskanen

Saattoi mennä hieman överiksi, mutta kerrotaan Obamalla olevan sormus jossa lukee: "On vain yksi jumala, Allah" ...

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1465797245302

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Överiksihän tuo menee, mutta mitäpä muuta tässä vaiheessa vaalikampanjaa voi Trumpilta odottaa.

Hannu Tanskanen

Obaman useat teot, suhteiden tuhoaminen Israeliin, Iranin ydinsopimus joka antaa aikaa kehittää ydinase jne. panee kyllä miettimään, onko islamin "Troijan hevonen" .... Kaksi vuotta muslimikoulua Indonesiassa, muslimi-isä ...

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #123

No, voidaanhan nuo nähdä myös rauhan rakentamisena, Obama yrittää nyt epätoivoisesti ansaita ennakkoon saamansa rauhan Nobelin.

Hannu Tanskanen

Ja taas " yksittäistapaus":

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1465797327627

Myös Los Angelesissa otettiin eilen kiinni aseistettu muslimi homoklubin ulkopuolella.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Lähestymme perimmäisiä kysymyksiä : Tulisiko homoklubit sulkea tai peräti kieltää homojen suojelemiseksi Isikseltä ?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ymmärrän, että ajatus homoklubien sulkemisesta kutkuttaa joitakin yksilöitä, mutta tuo merkitsisi luovutusvoittoa terroristeille, samoin kuin vaikkapa kaikkien yökerhojen sulkeminen huvitteluhaluisten suojelemiseksi, kirkkojen sulkeminen kristittyjen suojelemiseksi ja synagogien juutalaisten suojelemiseksi.

Hannu Tanskanen

On muitakin syitä, mm. sukupuolitautien kuten HIV leviämisen estäminen.

Hannu Tanskanen

Miten se sulkeminen " kutkuttaisi eräitä yksilöitä"? Vähemmänhän homoja on, jos islamistit tietävät kokoontumispaikkansa ja käyvät harventamassa? Homofoobikoiden tulisi siis suosia klubeja.

Hannu Tanskanen

Onneksi noihin paikkoihin ei meillä heteroilla ole juuri vaaraa eksyä. Nuorena miehenä en paljoa käynyt ravintoloissa ja kerran olimme sopineet paljasjalkaisen helsinkiläisen tyttöystäväni ( minun perheeni muutti stadiin vasta kun olin kymmenen ikäinen ), diplomaatin tyttären kanssa tapaamisen Wanhan Kellarissa. Istuin viattomasti baaritiskillä juomaani naukkaillen, kun hän nauraen veti minut pois ja nauroi vielä pitkään jälkeenpäin kavereilleen, kuinka "Tämä istui Pinoccio- tiskillä". Mistäpä minä olisin tiennyt, ei kukaan tyypeistä iskenyt silmää tai yrittänyt kopeloida. No, oppia ikä kaikki!

Hannu Tanskanen

Tuo uhriluku on asetettava rinnakkain sen tosiasian kanssa, että joka päivä USA:ssa auto tappaa noin 117 ihmistä:

http://www.nytimes.com/2004/03/13/opinion/117-deat...

Toiseksi suurin tappaja on flunssa, aseet ovat vasta kolmannella sijalla. Pitäisikö autot kieltää?

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Kuten toisaalla huomautettiin, yleisten nopeusrajoitusten ym.ansiosta liikennekuolemat ovat vähentyneet kolmannekseen.

Maailmaa ei saada täysin turvalliseksi, mutta sääntelyllä voi saada paljon aikaan. Sama koskee asesääntelyä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vihreiden entinen puheenjohtaja, ex-työministeri ja ex-EU-parlamentaarikko Tarja Cronberg kirjoitti vastikään jo ennen Orlandon verilöylyä US:n Puheenvuoroon keskustelua herättäneen blogikirjoituksen :

On ydinasekiellon aika.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #136
Hannu Tanskanen

Liikenteessä ylivoimainen valtaosa on tunnollisia kuljettajia ja siksi valistus ja uusi tekniikka vähentää kolareita. Kun aseiden käyttäjinä on fanaattisen uskon kannattajia, joille itsemurha takaa taivaspaikan kun mukaan tulee paljon vääräuskoisia, ei aseiden myynnin kontrollilla saavuteta mitään, kunnollisilla kansalaisilla vain on vaikeampaa puolustaa itseään. Kysyn uudelleen, estikö Ranskan tiukka aselaki aseen saannin terroristeilta?

Toimituksen poiminnat