HannuTapioTanskanen

Liikennelääkäri: Pyöräilijät pahimpia lainrikkojia

  • Liikennelääkäri: Pyöräilijät pahimpia lainrikkojia

 

 

Liikennelääkäri sanoo suorat sanat pyöräilijöistä:

 

http://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/liikennelaakarilta-todella-t...

 

Tottahan tuo on, ainakin Helsingissä. Nämä kondomiasuun pukeutuneet katuohjukset viisikymmenvaihteisilla fillareillaan ovat todellinen kirous. Kerran Meilahden suunnasta Paciuksenkadulle ajaessani valo oli jo aikaa sitten vaihtunut vihreäksi autoille, kun eräs tällainen syöksyi täyttä vauhtia suojatien yli. Vain paniikkijarrutus pelasti, takanani jono jarrutti kirskuen ja torvet soivat. Mitä teki fillarisankari, näytti keskisormea.

 

Mutta annapa olla että jotain sattuu, jos autoilijan refleksit eivät ole riittävän nopeita tai tilanne on kertakaikkiaan mahdoton jo fysiikan lakien mukaan, kuka on syyllinen? Autoilijapa tietenkin. Pyöräilijöiden terrorismi on kaupungissa mennyt mahdottomaksi, ovatko syynä niin monet julkkisfillaristit, vasemmistolaiset autojenvihaajat?

 

On esimerkkejä.  Vähintäänkin ajokoulu  ja ajokorttipakko fillaristeille!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän HenrikVlimki kuva
Henrik Välimäki

En ota kantaa tähän ikuisuusongelmaan, mutta taisi tämän kirjoituksen ydinsanoma tiivistyä tähän: "vasemmistolaiset autojenvihaajat". Eli, mitäs me oikeistolaiset autojen rakastajat?

Hannu Tanskanen

No, Timo Soinikin mainitsi "fillarikommunistit". Toki uskon että oikeistolainenkin voi pyöräillä, mutta tunnetuimpia ovat nämä vasurit, joille se on mielenosoituskeino autoilijoita vastaan.

Ellen väärin muista, ex-presidenttimme Mauno Koivisto kerran sanoi, että mielensä tekisi mennä potkimaan autoja? Eikö Manu selvinnyt ajokokeesta, kuten Liikenneviraston virkamiehet yhtä lukuunottamatta, jolla mopokortti?

Ainakin huhun mukaan, ellei olisi peräti "Loka" Laitinen kerran paljastanut blogissaan?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Äläpäs Hannu liioittele. Edes hienoimmissa katuohjuksissa ei ole 30-vaihdetta enempää. (3 x 10) Yleisempää on maantiekäytössä 20- tai 22-vaihdetta.

Ehkä pyöräilijä tunnisti Hannun auton ratin takaa ja keskisormi nousi puhtaasti siitä hyvästä.

Jos Hannu halajaa pyöräilijöille vähintäänkin ajokoulua ja ajokorttipakkoa, niin vastavuoroisesti autoilijoilta tulisi vaatia ajokoe suoritettavaksi joka vuosi uudelleen ajo-oikeuden edellytyksenä.

Niin kamalaa on autoilijoiden ajosuorite katsella näinä aikoina, että ihan hirvittää.

Liikenteessä olisi suorastaan tylsää, jos liikkujat eivät määrätietoisesti rikkoisi säädöksiä.

Sitä pysyy tien päällä virkeänä pitkään, kun havaitsee kanssa-autoilijan tekevän jotain täysin järjenvastaista.

Sama toki koskee myös pyöräilijöitä.

Pyöräilijälle autoilijan tai polkijan itsensä törttöily käy vain enempi hengen päälle.

Hannu Tanskanen

Hieman karrikoin, mutta 30 vaihdetta oli uutta minullekin. Itsellä on pyörävarastossa 21-vaihteinen, jolla kerran ajoin ostamisen jälkeen, ei se ollut edes kivaa.

En jaksa uskoa että olisi tunnistanut, en minä sentään niin tunnettu ole, vaikka vihattu. Radio-Rock aikoinaan kanavoi tätä vihaa ja sai siitä ansion mukaan maininnan JSN:lta:

http://www.jsn.fi/sisalto/4345-r-10/?search=radio+...

Se oli niin hauskaa eräille, että päätös on avattu lähes viisi tuhatta kertaa.

Minusta autoilijat noin pääsääntöisesti noudattavat liikennesääntöjä, suojatielle ajaminen sen eteen pysähtyneen auton ohi kylläkin on ikävän tavallista ja siksi silloin harvoin kun hesassa jalkaisin liikun en luota yhtään vihreään valoon. Bangkokin liikenteessä oppi ryntäämään kadun yli isossa joukossa sen kymmenen sekunnin aikana kun valo oli vihreä jalankulkijoille. Myös Miamissa olimme kerran perheen kanssa astuneet jo vihreän valon suojatielle, kun violettitukkainen satavuotias eukko porhalsi Oldsmobiilillaan sen yli hiljentämättä.

Ja niin, tuo "hengen päälle", puuttuuko näiltä kamikazeilta kokonaan itsesuojeluvaisto?

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Juu..puuttuu..puuttuu niiltä sekin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Lainsäätäjän silmissä polkupyöräilijä saa liikenteessä erityiskohtelun.

Humalaisena saa ajaa polkupyörällä, kunhan ei aiheuta konkreettista vaaraa muille. Promillerajaakaan ei ole määritelty rangaistavuuden suhteen. Tankojuoppo voi kuitenkin saada maksimissaan kolmen kuukauden vankeusrangaistuksen. Tämä ilmeisesti edellyttää jo vakavaa kolarointia esimerkiksi jalankulkijan tai auton kanssa.

Suurin uhka polkupyöräilijä on kuitenkin itselleen ja erityisesti humalassa, sillä joka viidennessä kuolemaan johtaneessa polkupyöräonnettomuudessa pyöräilijä on ollut maistissa.

P.S. Ilmeisesti nykyisin voimassa olevat lait on laadittu aikoina, jolloin polkupyörissä oli ainoastaan yksi vaihde ja jalkajarru.

Hannu Tanskanen

Niin ja jalankulkijoille, ei ole yksi kerta kun tällainen katuohjus äänettömästi hujahtaa ohi hihaa sipaisten arviolta yhdeksääkymppiä, voi vain kuvitella, kuinka koskee, kun törmää ... muistelen näin jalankulkijan kuolleenkin (?).

Hannu Tanskanen

Kun minä pikkukakarana 1940-50 -lukujen taitteessa systerin vanhalla fillarilla opettelin ajamaan, ei ollut edes tuota yhtä vaihdetta. Pyörään kiinnitettiin pyykkipojalla tuohenkappale ja rätisi kuin mopo, vaikkei japsit mopoa vielä olleet keksineetkään. Silloin kun käytössä oli faijan tangollinen miestenpyörä (nythän moista ei ole vaan pyörät ovat uniseksisiä kuten polkijatkin)sotkettiin vinosti toiselta laidalta ja jarruna toimi läheinen koivu.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Kyllähän noilla pyöräilijöillä tuntuu olevan keltaista nestettä päässä. Kyllä aika usein itsekin joudun tilanteeseen, että pyöräilijä suhahtaa 30 sentin päästä ohi tai jopa lähempää, vaikka tilaa ohitukseen olisi toisellakin puolella. Ja nämä eivät useinkaan osaa edes sitä kelloa käyttää.

Hannu Tanskanen

Tuskin niillä edes sitä kelloa on, sehän pilaisi virtaviivaisuuden ja pienen ilmanvastuksen joka kondomipuvulla saavutetaan kun maataan pyörän päällä, tuskin näkevätkään mitään varsinkin kun kiukku vetistää silmät kypärän sisällä.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Mitä Helsinkiläisiin polkupyöräilijöihin tulee,niin kaima Tanskanen on harvinaisen erittäin paljon oikeassa.Kun pistetään potta päähän ja kolme numeroa liian pienet..hmm..todellakin kondominomaisesti..kledjut päälle,niin pakostahan se vähäinenkin järki katoaa.Tässä järjen katoamisasiassa oman lisäosansa tekee vielä se,että mitä kovemmin polkee,sitä enemmän tekee höpöä siellä jossakin alamaailmassa ja se vähäinenkin ympäristön ja muitten kanssakulkijoitten huomioiminen jää melko marginaaliseen osaan siinä pyöräilytapahtumassa.Tähän on vielä lisättävä se kännyköitään ajaessaan lukeva älykköryhmä ja lopuksi se kaikkein älykkäin kohtaamani yksilö,joka oli värkännyt ohjaustankoonsa telineen kirjaa varten,jota siinä sitten rattoisasti ajaessaan luki.
Siinä oli kolmipyöräisellä invamopolla liikkuvalla liikuntarajoiteisella
sydän kurkussa,kun urho on vaan tulee kohti kapeassa paikassa,jossa ei väistämisvaraa paljonkaan ollut.
Liikun siis invamopolla..pyöräilijöitten aiheuttamat vaaratilanteet on lähes päivittäisiä.Vältän liikkumista aikoina,jolloin pyöräilijöitten määrä on suurempi.Oikeanpuoleisen liikenteen käsite ja se miten sen mukaisesti liikutaan on yllättävänkin monelle täyttä hepreaa.Etenkään jonon muodostaminen aiheuttaa naisille sekavuuden tilan.Kaistajako kevyen liikenteen väylillä on täyttä utopiaa.Liikuntarajoitteisten kulkuvälineet,kuten nyt tämä invamopokin lasketaan tieliikennelain mukaan
jalankulkijoihin kuuluviksi.Saan..tai minun pitää..ajaa jalankulkukaistalla tai jos sellaista ei ole jalkakäytävällä.Kun älykäs pyöräilija tulee kaikkien sääntöjen vastaisesti näillä vastaan ja kuittailee jotain,tekee mieli ampua..no ei ole ammuttavaa,mutta pyörässä on hinaajaluokan ns. äänitorvi joka soi..siis SOI!
Oikealta ohi...tavallista..kapeimmalta puolelta ohi,vaikka omalla puolella oikein ajettuna olisi tilaa reilusti enemmän.
Nää pyörätiekiitäjät on sitte todella oma lukunsa..vauhtia riittää enemmän,kuin autoilla kaistoillaan..eli aivottomuuden arviointi on kyllä ihan oikeaan osuvaa.

Hannu Tanskanen

Uskomatonta, edes invalideja ei kunnioiteta!

Tuo alapääteoria onkin uusi ja tarkemmin ajatellen järkeenkäypä. Sama ilmiö miksi teinitytöt ihastuvat ratsastukseen. Joku oli keksinyt,tosin moottoripyörille, uuden nimen, "runkku". Orgastisessa menossa muita ei huomaa.

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Satunnaispyöräilijänä mutta pyöräilyn ystävänä minuakin harmittavat ne, joille pyöräily on suoritus eikä hyvä liikkumismuoto. Noita ohjuksia lienee pieni, mutta osuuttaan isommalta vaikuttava ryhmä. Lasken tämän toisaalta kehittymättömän pyöräilykulttuurin syyksi, toisaalta pitkien välimatkojen aiheuttamaksi. Itse asun lähes 20 kilometrin päässä Helsingin keskustasta ja 3-vaihteisella pappapyörällä matka kestää. Sille on vaihtoetona kaupunki pyörä. Suvaitsevaisuutta, erilaisten kulkijoiden ja kaikkien tiellä liikkuvien kunnioitusta tarvitaan lisää.

Toimituksen poiminnat