HannuTapioTanskanen

Kokoomuksen peilikuvassa on vihreä

  • Kokoomuksen peilikuvassa on vihreä

 

 

 

 

 

 

Kokoomus, puolue jota olen vuosikymmenien kuluessa eniten arvostanut ja äänestänyt, vaikka hyvin nuorena pari vuotta olinkin demarien leivissä ( en toki puolueessa, vaan lehtensä rikosreportterina ) ja nyt vanhana perussuomalaisen puolueen ja muutospuolueen jäsenenä hetken, on mielestäni kovaa vauhtia vihertymässä.

En nyt tarkoita yksinomaan uuden ministerinsä Kai Mykkäsen sähköautoilua ja ympäristöarvoja, vaan laajemmaltikin ja Mykkänenhän kannattaa myös ydinvoimaa.  Sanni Grahn-Laasosen ensimmäinen puhe oli minulle järkytys, sehän oli suoraan vihreiden seinältä tempaistu, jatkossa hän tosin kirkasti kuvaansa silmissäni lykkäämällä vihreiden jätevesiasetusta. Ja onhan hallituksessa jo toinenkin Teslamies, pääministeri Juha Sipilä.

Omassa kunnassani törmään ylenomaan vihertäviin kokoomuslaisiin. Kun kerran otin taas puheeksi lentokentän toimintojen laajentamisen, kirkaisivat yhteen ääneen sekä edellinen tekninen ja ympäristöjohtaja että kokoomuslainen edellinen ympäristölautakunnan puheenjohtaja, että " se asia on jo haudattu".

 

Nyt kun olen kirjoitellut aiheesta paikallislehtiin kerran haastateltukin Luoteis-Uusimaa - lehteen lentokentän laidalla aiheesta, siitä on tullut varovaisen myönteisiä kommentteja sitoutumattomalta vs. kunnanjohtajalta ja kepulaiselta kunnanvaltuuston puheenohtajalta, jopa keskustan kansanedustajaltamme, mutta kokoomus on ollut hiljaa. Eräs valtuutettunsa sentään suljetun fb-foorumin keskusteluissa myönsi, että "saattaisin tuota kannattaakin, jos se kannattavaksi todistetaan".

Miksi kokoomus, ennen elinkeinoelämän puolestapuhuja nyt näkee peilikuvassaan "puutarhaosastonsa"? Vihreiden tavoitehan on tappaa teollisuutta ja elinkeinoelämää parhaansa mukaan epärealistisilla uskomusenergioillaan ja muulla huuhaalla. Onko kuntamme kohdalla niin kuten demarien valtuutettu kerran letkautti, "Kokoomus haluaa kylästä toisen Kauniaisen, jos tänne tulisi teollisuutta, tulisi myös duunareita ja sehän ei käy".

Kaipaan wanhaa kunnon kokoomusta, jonka väri oli puhtaan sininen, ei vihreällä väärennetty!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Puhutko Nummelan lentokentästä? Se on minulle tärkeä paikka, minut vietiin sinne usein lapsena purjekoneita katsomaan.

Hannu Tanskanen

Siitäpä siitä. Se olisi paras paikka eräillä Malmin lopettavaville toiminnoille ja olen kolmatta vuotta ajanut asiaa kunnassamme, alustavia neuvotteluja on käyty kunnan johdon, Finavian, Liikenneministeriön ja Helsingin kaupungin välillä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Se kuulostaa ihan järkevältä. Nummelaan ajaa sinun autollasi Stadista 20 minuuttia.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #5

Ajaa millä autolla vain, matkaa on valaistua moottoritietä pitkin keskimäärin 35 km. Jos lähtee lännestä, ajaa vartissa, idästä puolisen tuntia tai liikenteestä riippuen 45 minuttia. Ei ilmailun harrastaja tai lentokoululainen lähde työpäivän jälkeen ajamaan satoja kilometrejä. Toiseksi lähin, Hyvinkään kenttä ei sovellu, kiitoradan jatkeella on liikaa asutusta. Nummelassa on kaksi kiitorataa, kenttä rakennettiin sodan aikana armeijan tarkoituksiin. Kaikki tarvittava infra on äärellä.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #5

Ajoin Nummelasta vuosikymmenen päivittäin työpaikoilleni ( Kaukomarkkinat, Orion, Tamro ) Espooseen. Sitten omaan firmaani Foorumiin vuosia ja nyt viikottain tyttärelleni, joka asuu Mellunmäessä, Itä -Helsingissä, pahinta Kehä I:n ruuhka-aikaa lukuunottamatta tuo noin 50 km vie 45 minuuttia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #8

Olen viettänyt monta kesää Ojakkalassa. Ajan aina "scenic routea" Tervalammen kautta.

Hannu Tanskanen

Vihreiden kiivas vastustus lentokentän toimintojen laajennukseen, joka toisi paljon työpaikkoja ja verotuloja, Malmin liikevaihto oli luokkaa 35 miljoonaa euroa, keskittyy tuttuihin mantroihin, pohjavesi ja melu.

Pohjaveteen harjulta on keskimäärin 80 m. Vaikka sinne kaataisi säiliöautollisen öljyä, se ei saavuttaisi pohjavettä ennen seuraavaa jääkautta. Melu on mitattu ja ei ylitä missään kohtaa 55 desibeliä, hukkuu täysin Hanko-Hyvinkää -tien liikenteen meluun.

Hannu Tanskanen

Helsinkiläinen vielä ollessani ( vanhempani asuivat) asuimme lähellä Malmia, Vanhassa kaupungissa ja kävin lentokouluni Malmilla 1974. Nummelaan muutettuamme, kun lapset olivat pieniä, asuimme alkuun rivitalossa aivan kentän laidalla, Lentäjäntiellä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Valitettavasti kokoomus ei vielä viherrä tarpeeksi ja osa tuostakin viherryksestä on ns viherpesua.

Mutta onneksi sitä oikeaakin vihreyttä löytyy myös kokoomuksesta. Ja muualta yhteiskunnasta. Yleisellä tasolla olen miltei asiasta kuin asiasta Tanskasen kanssa eri mieltä, eli en ole yhtään yllättynyt, että hän kaipaa lisää pakokaasun katkua ja 60-70 lukujen raskaan teollisuuden ihannointia. Onneksi hänen maailmansa on jäämässä yhä enemmän historiaan.

Hannu Tanskanen

Ilman tuota halveksumaasi raskasta teollisuutta meillä ei olisi energiaa eikä hyvinvointia, puunhalaus ei juuri lämmitä talvipakkasilla.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Valitettavasti tunnen energiasektorin aika hyvin(opiskellut alaa), joten tiedän sen lainalaisuudet, ongelmat ja mahdollisuudet varsin hyvin ja niin tiedän myös vihreiden energiapoliittisen ohjelman. Heitollasi ei vain ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

Vaikka vihreiden ohjelmassa on omat ongelmansa, on se paras tuontyyppinen paperi minkä mikään suomalainen puolue on saanut aikaan. Valitettavasti, sillä toivoisin jokaisen puolueen perehtyvän asiaan kunnolla.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #9

Insinöörinä kuvittelen myös tuntevani jonkin verran ja olen " lahjakas harrastelija", toiminut ympäristö - ja työhygienian aloilla vuosikymmeniä.

Olen sitä mieltä että maamme oloissa aurinko - ja tuulivoima ovat " uskomusenergioita" ja sähköautot ( vielä) surullinen teknologian harharetki.

Olen molemmista aiheista keskustellut mm.alan huipputiedemiesten kanssa Yhdysvalloissa, jossa v. 2000, jo vanhana miehenä, tein väikkärini ja Ph.D.:n osin Michiganissa, osin Coloradossa.

Käyttäjän ToukoKivi1 kuva
Touko Kivi

"jäämässä yhä enemmän historiaan."
Niin siis puhumme raskaasta teollisuudesta, sen luomista työpaikoista ja vauraudesta?

Tarkoittanet siis, "siirtymässä yhä enemmän Kiinaan".

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Tuuli ja aurinko ovat maassamme lähinnä marginaalisia energiamuotoja, ei uskomusenergoita. Ja marginaalisina ne pysyvätkin. Ne toki ovat hyödyllinen lisä niin kauan kun niiden osuus on alle 10% luokkaa tuotannosta, mutta sen jälkeen tilanne mutkistuu. Mutta jos oikeasti tutustuisitte vihreiden energiapoliitiseen ohjelmaan, ei sieläkään ehdoteta, että hei, hylätään kaikki ja tuotetaan energia vain tuulella ja auringolla. Ei vaikka niin koitatte vihjaillakin. On vain kovin helppoa vastustaa jotain johon ei koskaan ole viitsinyt tutustua, ei ainakaan ajatuksen kanssa.

Hannu Tanskanen

Minua pyydettiin kysymään, mistä tuo ohjelma löytyy ja onko siinä yhtään numeroa? (Siis en halua loukata, välitän vain kysymyksen sanasta sanaan).

Siis maksimi 10% tuulella ja auringolla, mistä loput 90%?

Fossiilista sähköä ette hyväksy, ette myöskään ydinsähköä. Vesivoimaa voidaan lisätä vain mm. avaamalla Vuotos- päätös, mutta sitäkään tuskin hyväksytte?

Salaperäinen " bioenergia"? Ei riitä alkuunkaan. Vähennetään energian käyttöä 90%? Palataan kivikauteen ja palellutaan talvella. Leo Stranius ihan vakavissaan ehdotti, että kaikki Suomen voimalaitokset ja lämpövoimalaitokset pitää sulkea heti " maapallon pelastamiseksi". Onko tämä muidenkin vihreiden agenda?

Off -topic: On muuten huvittavaa, että metsäteollisuus sahasi vihreitä linssiin niin yksinkertaisella keinolla kuin nimittämällä uuden sellutehtaansa " biotuotetehtaaksi". Onko muukin teollisuus vain vailla "oikeaa" nimilappua, mielikuvavihreää?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä
Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #14

No tuohan oli uutta minulle, etteivät vihreät vaadi nykyisen ydinvoiman purkamista, edistystä sekin.

Fennovoiman Venäjältä on hätäratkaisu, ainoa johon järjestyi rahoitus kun muille ei onnistunut, sillä muutoin meillä on paha energiapula 2020-30 - luvuilla. Rikkoohan se EU:n yhteistä linjaa, mutta joskus on pakko ajatella omaa maatakin. Ei sillä voi kiristää, polttoainetta saa useastakin läntisestä lähteestä. Saksa on paljon enemmän Venäjän vanki kaasunsa johdosta.

Tuo kirjoitus oli kepun lehdelle, klapienergia sopii heille, mutta käytännön ongelmat ovat suuret. Logistiikka, puun kerääminen ja kuljetus hyvin laajalta alueelta vaatii paljon fossiilisia polttoaineita, ilmaston kannalta tilanne ei parane. Yksin Helsingin lämmitys hakkeella vaatii enemmän kuin koko Suomen haketuotanto tällä hetkellä.

Valitettavasti ohjelmanne ei ole uskottava.

Risto Laine

Mielissä saadaan näyttämään mitä vain mm. Huora = seksityöläinen. Ei tunnu korvaan enään niin halventavalle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Suomalaiset ovat tulleet aina toimeen puuhun varastoituneella uusiutuvalla aurinkoenergialla ja pysyneet lämpimänä puustarakennetuissa savupirteissään, kun länsinaapurimme ovat yskineet ja räkineet kylmissä kömmänoissään nuotioillaan.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #17

Väkeä ja energiaa oli aikatavalla vähemmän, emme enää elä savupirttien aikaa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Lienee samantekevää mitä Sanni Grahn-Laasonen puhuu, koska puhe ja teot eivät ole synkassa. Ei yhtään haittaa jos Kokoomus kokonaisuudessaankin vihertää, mutta puheista tekoihin on puolueella vielä matkaa.

On pirunmoinen sääli jos Malmin kenttä nyt onnistutaan hävittämään. Ei se Nummela ole ollenkaan huonoin vaihtoehto pienkonekentäksi. Viimeksi maanantaina tuli katseltua Nummelaa Hiidenveden pinnalta. Melko hyvin on kylä maastoutunut metsän sekaan.

Hannu Tanskanen

Kas, luulin että te vihreät olette myös Malmia hävittämässä, hyvä kuulla ettette, tai ainakaan kaikki?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eiköhän nuo HeVin porukat ole Malmia aika yhtenäisesti tuhoamassa. Siellä on meneillään jonkinlainen Suur-Helsinki fantasia, jossa kaikki suomalaiset pitäisi asuttaa pk-seudulle. Mieluiten Helsingin rajojen sisään. Sillähän ei ole mitään tekemistä vihreiden arvojen kanssa, mutta ainahan sitä saatua valtaa pitää johonkin käyttää. Vaikka typerien ideoiden toteuttamiseen.

Käyttäjän ToukoKivi1 kuva
Touko Kivi Vastaus kommenttiin #21

"Siellä on meneillään jonkinlainen Suur-Helsinki fantasia, jossa kaikki suomalaiset pitäisi asuttaa pk-seudulle. Mieluiten Helsingin rajojen sisään."
Tähän aihepiiriin liittyy Osmo Soininvaaran ilmaisena netissä julkaistu kirja, "Kaupunkien voitto". Suosittelen itse kutakin kaupunkisuunnittelusta tai aluepolitiikasta kiinnostunutta lukemaan, mielenkiintoinen pamfletti vaikken sen johtopäätöksistä samaa mieltä Soininvaaran kanssa olekaan.

Käyttäjän ToukoKivi1 kuva
Touko Kivi

Mitäs tähän blogikirjoitukseen nyt sanoisi. Kansallinen Kokoomus on perustamisestaan lähtien ollut ison rahan ja suuren pääoman puolue, siellä on myös eniten resursseja luoda puolueen sisäiseen käyttöön erilaisia gallup-tutkimuksia äänestäjäkunnan yleisistä mielipiteistä eri teemoihin liittyen. Nuoret kun vihertelevät, niin kyllä Kokoomuskin lähtee vähän vihertelemään, ainakin puheissaan.

Niin muuttuu maailma, Eskoni.

Toimituksen poiminnat