HannuTapioTanskanen

Persut ja jehovat - uskonveljet

  • Persut ja jehovat - uskonveljet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jehovilla lahkosta eronneiden kertoman mukaan ei ole enää omaisia ei ystäviä, eronnut tai erotettu on " epäpersoona", häntä ei saa enää tuntea:

 

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/entinen-jehovan-todistaja-pe...

 

Mitenkä tuo tuntuukaan niin tutulta ex-persuna ...kritisoin hieman profeettaa, eli puheenjohtajaa ja paras persukaverini sanoi tuttavuuden oitis irti, tyly fb-viesti kertoi: " Minulle riitti, ei ole sinun asiasi arvostella Soinia". Ei vastaa tämä entinen kahvikaveri, joka viikottain viesti "käväistäänkö kahvilla", enää yhteenkään viestiin ja kun kadulla tulee vastaan, olen pelkkää ilmaa. Olin torikahvilla ja tämä kaveri tuli paikalle, kun huomasi minut, kaartoi tiukasti poispäin. Minähän saatan tartuttaa epäuskon siemenen, Fuhrer onkin vain ihminen jota voi arvostella.

Toinenkin kahvikaveri alkoi karsastaa, valtuuston kokouksesta lähtiessä meni juoksujalkaa autolleen, ettei kukaan nähnyt tuntevan minua, pari kertaa pyynnöstä tuli kahville vartiksi ympärilleen vilkuillen, puolueen käskyhän oli, ettei edes ex-persun facebook- kommenteja saanut tykätä. Persujen johto kiistää tämän, mutta seuraavan puolueeni Muutoksen pr-nainen oli kertomansa mukaan ehtinyt tallentaa viestin.

Paikallisille persuille meni aamukahvi väärän kurkkuun, kun puoluesihteeri lähetti minulle viestin, jossa toivotti tervetulleeksi ehdokkaaksi 2017 kuntavaaliin, paikallisosasto oli juuri viestinyt minulle, että "Painu pois, Jack, sä tänne et tulla saa, et saa". Siirtyessäni nyt ykkösvaraksi tämän vaihtaessa lääniä tulee olemaan kiusallista valtuuston kokouksissa istua persuvaltuutettujen keskellä, jonne nimilappu ohjaa. Ja näin tapahtuu, jo kakkosvarana olin valtuuston kokouksessa viime vuonna kolme kertaa ja tänä vuonna jo kerran.

 

Ex-persuja tulee ensi vuonna olemaan paljon, kun paniikissa ryntäävät muihin puolueisiin, putoaahan galluppien ennusteen mukaan neljä viidestä pois eduskunnasta ja puolue kilpailee äänistä ruotsalaisten kanssa, äänestäjien pettäminen käy kalliiksi.

 

 

" Nokia, connecting people, Politics, disconnecting people"

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tämä blogikirjoituksesi ei nyt lainkaan aukea minulle.

Oletko tullut uskoon ?

Hannu Tanskanen

En, vaan lähtenyt kokonaan pois politiikan uskonlahkoista, luottamustoimiani hoidan kuntalain sallimana valtuustokauden loppuun sitoutumattomana.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tuohan on tosiaan muoti-ilmiö nykyajan politiikassa, irrottautuminen vaalitilanteen puoluepoliittisista sidoksista, mikä raadollisimmillaan näkyy selän kääntämisenä omille äänestäjille ja aikaisempien mielipiteiden täysvolttina, mitä perinteisesti kutsutaan takinkäännöksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #3

Eihän se ole takinkääntöä jos hoitaa luottamustoimiaan ilman puoluetaustaa.
Minäkin olen ollut sitoutumattomana kunnanvaltuutettuna vuodesta 1984 viimevaaleihin saakka.
Lähdin persujen jäsenenä puolueenlistalle etten tulisierotetuksi puolueesta, mutta erotus tuli siitä huolimatta kuulopuheiden mukaan.

Timo Soinikin pääsi Espoon valtuustoon yhteislistan ehdokkaana, nyt tulisi yhteislistanehdokkaana erotetuksi puolueesta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #4

Tuo ei todellakaan täytä oikeaoppisen takinkäännön kriteereitä alkuunkaan, enkä sellaista ole väittänytkään.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #5

Olen pahoillani, etten osannut ilmaista ajatuksiani riittävän selkeästi tällä kertaa,. Ja kyllä, olen ex- persu ja ex-muutospuolueen jäsen, persuissa olin myös paikallisosaston hallituksen jäsen Vihdissä, kuntavaalissa 2012 sain äänimäärän, joka oikeutti toisen varavaltuutetun paikkaan ja erilaisiin muihin luottamustoimiin, kuten ympäristölautakunnan jäseneksi ja kunnallisen vesilaitoksen johtokuntaan. Näitä hoidan edelleenkin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #7

Kiitos selventävästä vastauksestasi kysymykseeni, jonka ehdin jo vaihtaa toiseksi kommentiksi, kun vyyhti alkoi jo aikaisemmin mielessäni purkautua.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #3

Noinkin voi olla. Minä kuitenkin olen pitänyt perussuomalaiset arvoni ja aina äänestänyt heidän mukanaan. Kun "sukset meni ristiin" paikallisosaston kanssa, erosin puolueesta. Jonkin aikaa eroni jälkeen Muutos2011 otti yhteyttä ja tarjosi eduskuntavaaliehdokkuutta, jona olinkin 2015. Muutoksen ja persujen perusajatukset olivat lähes identtisiä, maahanmuutossa Muutos edusti vielä tiukempaa linjaa ja halusi Sveitsin mallisen demokratian ilman puolueita.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

90-luvulla Jehovat tulivat pihaan. Laitettiin aitaa ja vanhin poika oli työkaluvajassa.

Sanoin niille "hetkinen" ja huusin: "Anton, tuo kirves!".

Niille tuli jotenkin kiire pois eikä ole sen jälkeen näkynyt. Mitä kummaa ihmiset valittaa, jotta ne käy vähän väliä saarnaamassa?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

En tiiä lohduttako tämä Hannu siuta yhtään, mutta mie olen persu, siskoni on vihree ja veljeni on vassari. Siis ihan oikeesti. Toimeen tullaan, mutta pikkupäissään ei passaa politikointia sisarusten kesken harrastaa ;) ;) ;)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Minä olen äänestänyt eri vaaleissa kokoomusta, LKP:tä, SFP:tä, SDP:tä, SKDL:ää ja Vasemmistoliittoa.

Vierivä kivi ei sammaloidu.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Smör pojkar, julsex kommer tillbaka.

--voi poijat, joulukuusi palaa!

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kyllähän tiettyjen, vuosien varrella nähtyjen kommenttien perusteella on syytä uskoa että osa kansalaisistamme on ulkoistanut ajattelunsa Puolueelle.
"Kun persut pääsee hallitukseen, potkitaan ensimmäiseksi ulos 800 000 valtion virkamiestä" Nauratti aikanaan ja vieläkin mutta kuka kantaa vastuun tuonkin ajattelijan höynäyttämiseštä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Minä en ymmärrä ihmisiä, jotka sitoutuvat yhteen puolueeseen.

Puolueidenhan piti palvella kansaa...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Tätä vastaan olen itsekin ollut, mutta jos haluaa vaikuttaa, päästä vaikuttamaan on puolensa valittava.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Reaktio Tolppasen loikkaukseen oli perussuomalaisilta kyllä harvinaisen ruma, joten en yhtään epäile, etteikö samankaltaista tapahtuisi vähän vähemmän näkyvien perussuomalaisten tapauksissa. Perussuomalaiset jotka vielä vähän aikaa sitten suureen ääneen vastustivat puoluekuria taitavat olla Suomen mitassa tiukimman puoluekurin alaisia.

Toimituksen poiminnat