HannuTapioTanskanen

Rule Britannia!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Britannia teki kuin tekikin sen! Ero EU:sta ( joka nyt näyttää varmalta) on paras mitä tälle byrokratiaan jämähtäneelle maanosalle saattoi tapahtua.

Toivottavasti muut EU-maat seuraavat esimerkkiä ja EUvostoliitto kaatuu.

Johtavat taloustieteilijät USA:sta, mm. nobelisti Paul Krugman, ovat pitkään sanoneet, että Suomen pitäisi erota eurosta pikimmin, siitä seuraisi vain hyvää. No, Suomi on luultavasti viimeinen, joka maksaa koko byromanian laskun kuin kiltti partiopoika konsanaan.

 

Tämä on suuri päivä Euroopalle, sen kunniaksi jo 1700- luvulta periytyvä patrioottilaulu:

 

https://m.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Hannu Tanskanen

Tästä ei puutu enää kuin Trumpin voitto Yhdysvalloissa ja vuosi on täydellinen!

Hannu Tanskanen

Nigel Farage, Brexitin keulakuva on EU:ssa ainoana sanonut suoraan, että " ilmastonmuutos" on maailman suurin huijaus, mies minun mieleeni.

Risto Laine

Ensi vuonna on Ranskan presidentin vaalit. Voittaja saattaa olla Marine Le Pen.

Hannu Tanskanen

Todellakin. No, ei liikaa hyvää yhdelle vuodelle.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki
Hannu Tanskanen

Skotlanti ja Pohjois-Irlanti todennäköisesti käyttävät tilannetta hyväkseen ja jos oikein pessimistisiä ollaan, se voi johtaa jopa sisällissotaan Britanniassa, skotit olivat jo toisessa maailmansodassa natsien puolella.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Britannian ( myös Skotlannin ja Pohjois-Irlannin ) vasemmisto olivat kovasti EU-jäsennyyden puolesta ja tämä heijastuu myös näiden nationalistisissa pyrkimyksissä.

Mikä vasemmistoa EU:ssa viehättää ?

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

"Mikä vasemmistoa EU:ssa viehättää ?"

Tämä itseänikin ihmetyttää. EU on rahavallan ja kapitalistisen järjestelmän etuvartija. Luulisi, että vasemmisto vastustaisi sitä kiivaasti. Eikö se todellakaan näe, mikä EU pohimmiltaan on?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #8

No voit lohduttautua sillä että vasemmisto takaa Suomessakin sen ettei Suomi liity NATOon. Eikös jo lohduta? Itseäni ei lohduta...

En ole huomannut oikeisto/vasemmisto -laidoissa nyt niin suurta erimielisyyttä (Suomessa siis ainakaan) EU:n suhteen. Jotkut kannattaa ja jotkut vastustaa, mutta mikään puolue ei vastusta (pois lukien kommunistien joku laita tai kaikki niistä... ei niitä jaksa muistaa ja onko kortitkaan taas kerätty... ja IPU tietenkin).

Käyttäjän aveollila kuva
Antero Ollila Vastaus kommenttiin #8

Olen jossain yhteydessä kuullut perustelun, että sitten EU:ssa pääsee harjoittamaan suuremmassa piirissä sosiaalisen tasa-arvon hyväksi tehtävää työtä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ehkä tuo historiallinen yhteys eli liittolaisuus natsien kanssa yhdistää suomalaisia ja skotteja tulevaisuudessa EU:ssa. Mielestäni Skoteilla on sama oikeus erota Yhdistyneistä kuningaskunnista, kuin englantilaisilla EU:sta.

Hannu Tanskanen
Hannu Tanskanen

Venäjä tietenkin pitäisi EU:n hajoamisesta omista syistä, mutta NATO korvaa sen puolustuksessa ja kauppaahan Venäjänkin kanssa on käytävä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Heh, NATO EI korvaa puolustuksessa Suomen osalta mitään, kun ei siihen osata liittyä.... EU:n mukana menee samalla se pienikin suoja, joka erottaa Suomen esim. Ukrainasta tai Georgiasta (jotka siis ovat ei-NATO ja ei-EU maita ja sen huomaa miten moinen on Venäjän vieressä toiminut, kun Putin on saanut päähänsä Neuvostoliiton hajoamisen olleen huono idea).

Suurimmat kauppakumppanit Venäjällä taitaa olla NATO-maita, joten kaupat toki hoituisivat.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomi kaipaa nyt hieman kansallisen omantunnon kohottamista, tuulivoimalat helvettiin länsirannikkoa pilaamasta "ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi"

Tää on meidän maa, - ei Euvostoliiton.
https://www.youtube.com/watch?v=VtdmaLDwoHw

"Kuin taattokin, taistossa kalvennut,
on orjuu'en iskenyt itään.
Me, myös valat muistaen, vannotut,
näin tahdomme paikkamme pitää.
:,:Ei onnea meill' ole, suurempaa,
kuin suojata syntymämaata.
Sen rakkaita rantoja puolustaa,
sen turva ja kunnia taata.:,:
Ei voi meitä kohtalot järkyttää,
tie vainon on saatava tukkoon,
Vain Suomemme suoja on matkamme pää,
sen salvat on lyötävä lukkoon.
:,:Ja kesken jos kalpamme katkeaa,
jos kentälle jäämmekin kerran,
täys' onni on sen, joka maataan saa,
ees palvella hivenen verran.:,:"

Ja Ilmari Kianto: "Kuulkaa korpeimme kuiskintaa, jylhien järvien loiskintaa".

https://www.youtube.com/watch?v=u-eI6eEU2jM

Hyvää juhannusta!

Hannu Tanskanen

Mepeillä surun päivä, poliitikon taivaspaikka uhattuna. No, tyhmimmäthän sinne on aina valittukin, poislukien Jussi Halla-Aho ja Petri Sarvamaa. He tulevat taistelemaan viimeiseen euromme asti.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Nyt laajentumiskomissaari Johannes Hahn äkkiä hommiin! Itälaajentuminen voidaan panna hetkeksi jäihin, ja yrittää maanitella jäseneksi eräs Englannin kanaalin luoteispuolella sijaitseva saarivaltio. Siinä olisi suuri ja monipuolinen maa unionin jäseneksi!

Risto Laine

Mielenkiintoista seurata punavihreän median reaktioita, milloin tulee suurtyöttömyys, pörssit syöksyy, EU ajautuu ahdinkoon, Britit on mulqvisteja ja heistä tulee pikkuinen jääräpäinen mitätön pikku saari joka äänesti itsensä ulos neuvostoliitto II:sta, nyt Venäjä tulee ja syö.

Melkoisia heinäsirkka ja örkkilaumoja on siis tiedossa, taidampa lähtee paikallisesta tavatalosta ostaan kaiken mahdollisen ötökän torjunta aineet. Hemmetti, tulee ainakin edes vähän hidastettua tuholaisia :D

Käyttäjän aveollila kuva
Antero Ollila

Kertakaikkiaan hyvää irroittelua. Otetaan kaikki irti Brexitistä. Tulipa hyvä Juhannus-tunnelma. Ehkä pääsemme kohta puhumaan Fixitistä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomen etuna olisi ero velkaunionista mahdollisimman pian, Fixit on ratkaisu töppäykseen.
Samalla loppuisi järjetön luonnon tuhoaminen tuulivoimaloilla syöttötariffin takia, tämäkin oli Suomen etujen vastainen päätös, - Pekkarisen nepotismi + vihreä ideologia on jo hävittänyt Suomen luontoa liikaa.

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi

Juhannus-tunnelma katossa jo nyt. Onneksi olkoon Briteille itsenäisyyden takaisin äänestämisestä. Tunnelmassa mukana Juhannuskokon ääressä.

Hannu Tanskanen

Onpas kiva katsella noita hapannaamaisia EU-faneja tv:ssä, näin hauskaa ei ole ollut sitten Bush-Kerry -ottelun tuloksen julkaisun. Minulle joka ennustin Bushin voittoa, naurettiin säälivästi, " Ei mitään mahiksia Bushilla, Kerry osaa ranskaakin".
Monen leuka loksahti maahan asti, kuten nytkin.

Toimituksen poiminnat