HannuTapioTanskanen

Minne hävisi uutisointi EVR:n murhapoltosta Vantaalla?

  • Kuva takku.net -sivulta.
    Kuva takku.net -sivulta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oudosti hävisi mediasta jatkouutisointi Vantaan bussivarikon tuhopoltosta, murhapoltto, koska uutisten mukaan viisi bussikuskia oli yöpymässä siellä ja onneksi pelastuivat. EVR, "eläinten vapautusrintama"- niminen terroristikopla jopa "otti vastuun" muiden joukkomurhaajien tavoin teosta takku.net - sivustollaan:

 

https://takku.net/article.php/2016061000495676

 

Alustavan uutisoinnin jälkeen valtamediat kummasti menettivät mielenkiintonsa näinkin oloissamme vakavaan rikokseen, mm. Helsingin Sanomat uutisoi EVR- kytkennästä vain pikku-uutisella sivun 22 alalaidassa.

 

"Ekoterroristit" median erityissuojelussa? 

 

Kun hommasta on ihan kirjallinen tunnustus, eikö poliisi jo ole pidättänyt tekijät? Miksi asiasta vaietaan? 

 

"Isokenkäisten" kakarat asialla?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Kasvien vapautusrintamaa (KVR) odotellessa, ne kun eivät itse pysty juurikaan liikkumaan, vaikka tietoisia ja kommunikaatiotaitoisia jollain tasolla ovat. Menee idunpurijoilta vihne kurkkuun ja tulee nälkä, kun ei voi mitään syödä. KVR:n sabotaasi kohdistune "leikkuupuimureihin" metsissä ja pelloilla ja tietenkin myllyihin, missä jyvät tapetaan.

Hannu Tanskanen

Todellakin, aivan äsken oli uutinen tutkimuksesta , jonka mukaan myös kasveilla on tunteita ja ne keskustelevat, tuntevat kipua jne. Kun siis ruohikko leikataan, on kysymyksessä joukkomurha ja tyypillinen tuoksu on kasvien hurmeen hajua, ne huutavat tuskissaan, mutta me emme kuule.

Hirveää, kauheaa?

Jokunen vuosikymmen sitten Baxter-niminen tutkija kirjassaan väitti samaa, hän käytti kasveja, ne oli kytketty eräänlaiseen valheenpaljastajaan, jopa murhatutkijoina. Kun murhaaja tuli samaan huoneeseen, jossa oli tapahtunut murha, pelargonia ikkunalla käpristyi kauhusta ...

Mihin vielä päädymmekään? Ihmisapinoille on jo ehdotettu ihmisoikeuksia, askel eteenpäin ja ...

Hannu Tanskanen

Olipas outo kommentti?

Voin tietysti olettaa, että herra Stenbäck on " isokenkäinen" ja kokee kommenttini loukkaavana, tämä on kosto?

Se saattoi olla liian laaja-alainen oletus, emmehän tiedä tekijöitä vielä?

Mitä tulee tiedetoimittajiin, en tietenkään voi kommentoida heidän puolestaan, minä olin valtalehtiin ( TM, HS ) tieteestä artikkeleita kirjoittava vapaa tiedetoimittaja kauan sitten, viimeinen julkaistu juttuni oli TM:ssä 2008. Yleisesti valtamedian tiedetoimittajan tittelillä kulkevat yl' oppilaat ja hump kandit ovat kyllä vähän outoa sakkia, joten epäilyksen varjo tuonnekin saattaa olla paikallaan.

Omat kakarani, molemmat yli kolmekymppiset tyttäreni voin kyllä taata, he eivät busseja polttele, eivät edes savukkeita.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Myönnän spekulaationi todella oudoksi, aivan niinkuin omasikin. En olettanut mitään, tai viitannut kehenkään, halusin vain mukaan foliohattujengiin. Kiva joskus kokeilla miltä tuntuu julkisesti spekuloida asialla, jolle ei ole minkäänlaista tietopohjaa. Jäänee viimeiseksi kokeilukseni tällä saralla, tuntuu nimittäin juuri niin hölmöltä kuin saatoin odottaakin.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #5

Joku/jotkuthan tuon tekivät. Jos ei media kerro faktoja, alkavat spekulaatiot. Kysymys kuuluukin, miksi media vaikenee?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #6

Täällähän me spekuloimme. Jäi mietityttämään, mikä sai sinut arvelemaan isokenkäisten kakaroiden olevan todennäköisemmin tuhopolttajia? Oliko tuolle jokin peruste, terroristen ja tuhopolttajien perhetaustojen vaikutus ei ole erikoisalaani?

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #13

No, duunariperheiden lapsilla ei ole aikaa moiseen. Jos muistat, ei yksikään kommustijohtaja ollut työväenluokasta vaan varakkaista perheistä. Muistele meidän taannoisia stallareitamme, nyt ministereitä ja pankkiireja. Conclusion?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #14

Tuosta väitteestä en osaa vetää mitään johtopäätöstä, varsinkaan tuhopolttajiin liittyen. En usko että pääsemme pidemmälle, luulin jo ensikommenttini osoittaneen spekulaatiosi kohtuuttomuuden. Antaa olla.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #16

Ok, sovitaan että se oli heitto provosoimaan keskustelua. Ja sehän toimi.

Hannu Tanskanen

Ylläpito pyysi hyväksyntääni kommenttiin "Tiedetoimittajien kakarat asialla?" ( joku valitti, minä en? ).

Hyväksyin. Kyllä minulle saa sanoa pahastikin, vaikka tämä kommentti nyt olikin turhan henkilöön käyvä. Vain jos joku harkitusti ja toistuvasti iskee loukkaavin ilmaisun henkilööni asian sijaan, saattaisin valittaa.

Sananvapaus on minulle pyhä, omaani on rajoitettu usein.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kiitos Hannu, olisihan se tuon jutustelun jälkeen outo reaktio ollutkin. Kommenttini poistaminen kirvoitti minut kuitenkin kirjoittamaan aiheesta yleisellä tasolla. Siellä keskustelussa tuli esille mikä kirvoitti kirjoituksen ja kommentoin asiaa. Kirjoitukseni otsikko Hyvän maun raja viittaa juuri tuohon nyt palautettuun kommenttiini, joka kieltämättä on rajatapaus ja eri kontekstissa ilman muuta väärällä puolella tuota rajaa. Varmuudeksi selvennän vielä, että loukkaukseksi en sitä tarkoittanut.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Googlella löytyy kyllä useitakin uutisia aiheesta, eli ei uutisointi mihinkään ole hävinnyt, mutta ei tuo nyt niin valtava tapahtuma ollut, että siitä pitäisi viikkojenkin päästä jatkuvasti uutisoida. Palossa tuhoutui vain kalustoa, eikä uutisten perusteella henkilökunta missään vaarassa ollut, ellei sattunut nukkumaan bussissa sisällä. Päinvastoin, MTV:n uutisen mukaan henkilökunta ehti ja pystyi jopa siirtämään osan autoista pois tulipalon tieltä.

Tekijöiden pidättäminen taas tuskin Takku.netin kautta onnistuu. Sieltä ei varmaankaan löydy kirjoittajien nimiä, yhteystietoja tai edes jäljitettäviä IP-osoitteita. Ja vaikka löytyisikin, niin ainahan jutun kirjoittaja voi olla eri henkilö kuin iskun toteuttaja.

Hannu Tanskanen

Jos teko viittaisi "äärioikeistoon", kyllä uutista riittäisi. On outoa, että tekoa vähätellään, taloudelliset menetykset miljoonia ja isketään yhden laillisen elinkeinon ei välttämättä tukijana, vaan kuljetusliikkeenä oheiskärsijään. Periaatteessa olivat ihmisuhrit mahdollisia ja silloin rikosnimike on murhapoltto. Luultavasti samat vähättelijät vähättelevät myös Ranskan ja Ruotsin autopolttoja?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Murhapoltto-rikosnimikettä ei enää ole olemassa. Oikea nimi on tuhotyö.

Tosin tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli taannoin kovasti aktiivinen turvapaikanhakijoiden asuinrakennukseen kohdistuneen palopullo-iskun yhteydessä ja sanoi käyttävänsä kyseistä vanhaa nimikettä vuodelta 1995 edelleen.

P.S. Tasavallan presidentti on toistaiseksi vaiennut tästä iskusta. Syytä en tiedä, mutta voi vain arvailla, että ilmeisesti yksikään sisällä nukkuvista bussikuskeista ei ollut maahanmuuttajataustainen.

Hannu Tanskanen

Tällä hommalla saattaa olla, en väitä että on, mutta aikoinaan siitä uutisoitiin, laajempikin konteksti. Silloin kerrottiin, että turkisten vastustaminen lähti arabiterrorismista ja alkoi kokouksesta Lontoossa, jossa todettiin turkistuotannon olevan erittäin tärkeä elinkeino Israelille ( kuten Suomellekin). Touhuun värvättiin ja sitä rahoitettiin tuosta lähteestä.

Uskon hyvinkin, että valtaosa " eläinsuojelijoiden" kenttäväestä on vain harhaanjohdettuja ideologisia nuoria, vasemmisto ja vihreänsävyisiä, mutta kuten vihreidenkin kantaäideillä, johdon takin vuori on punainen. SUPO epäilemättä on tutkinut tätäkin yhteyttä, menestyksellä, toivon.

Hannu Tanskanen

Jos tekijät kehuvat tekoaan netissä, pitäisi olla mahdollista jäljittää IP-osoiteita jos vain halua ja motiivia siihen on, mutta vihervasemmistoterroriahan katsotaan läpi sormien, taustalla on " isokenkäisiä".

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ei IP osoitetta välttämättä pysty jäljittämään. Netissä on paljon palveluita, jotka tarjoavat IP osoitteen muuttavaa välityspalvelua tai salattuja VPN yhteyksiä. Nämä palveluntarjoajat ovat yleensä ulkomaalaisia, eikä poliisilla välttämättä ole mitään mahdollisuuksia saada niitä luovuttamaan käyttäjätietoja ainakaan tämän kokoluokan rikoksien tutkitaa varten.

Eikä tuohon IP osoitteen salaamiseen edes mitään palvelua tarvitse. Sen kun kirjoittelee nettikahvilasta tai käyttää jotain julkista langatonta verkkoa. Siinähän poliisit sitten selvittelevät, että kukahan se kahvilan asiakas sillä ja sillä hetkellä olikaan. Tuskinpa ryhtyvät moiseen puuhaan yhden tuhopolton takia.

Veikkaan, että poliisilla on paljon toimivampiakin konsteja yrittää etsiä tekijöitä kuin Takku.netin IP osoitteiden tonkimisyritykset.

Hannu Tanskanen

Voi olla noin ja toivon poliisilla olevan keinoja jäljittää, eiköhän tämänkin terroriryhmän näkyvimmät jäsenet ole kirjoissa ja kansissa. En pidä tekoa mitenkään vähäisenä, sillä se osoittaa tuon porukan olevan valmis mihin vain harhaisen ideologiansa puolesta. Yksittäinen sekopää joka uhkailee poliisia aseella on paljon vähäisempi uhka, se ei ole organisoitua ( kenties ulkoa) toimintaa. Tämä voidaan hyvin luokittaa järjestäytyneeksi rikollisuudeksi siinä missä rikolliset moottoripyöräjengitkin.

Hannu Tanskanen

Kyllähän tuolta takustakin nimiä alkaisi tippua jos poliisilla olisi valtuuksia muuhunkin kuin pääntaputukseen, "Nokian nuoriso-ohjaajan" luovalla käytöllä tunnustuksia tulisi ketjussa.

Eräs vanha komisario taannoin muisteli wanhoja hyviä aikoja. Kun tunnettu skoijari oli kerran taas tuotu tiskin eteen, saattoi ohi kävellyt poliisi muina miehinä vetäistä spurgua lättyyn eikä kukaan nähnyt mitään.

Harri Immonen

Olet Hannu aivan oikeassa. Mikäli kyseessä olisi ollut "aidan toisella puolella" olevan porukan tekosia, suvaitsevaiston kirkuminen kuuluisi Hawaijille asti. Käsittämätöntä hyssyttelyä.

Toimituksen poiminnat