HannuTapioTanskanen

Saska aloitti Trumpin sylkijäiset

  • Saska aloitti Trumpin sylkijäiset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brexit taisi pelästyttää hesarin toimittajat niin, että näkevät jo painajaisia Trumpista Yhdysvaltain presidenttinä, Itävallan uusittavien vaalien toisesta tuloksesta ja Maria LePen' n Ranskan presidenttinä. Kaikki tuo on toki mahdollista, jopa Suomen Fixit-äänestys kun pitkälle katsotaan.

 

Niinpä sylkijäiset on aloitettava ajoissa ja hesari heittää aloituksena suuntäydeltä kuolaa:

 

http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1464920660962

 

Miten tästä tuleekaan mieleen Reaganin aika. Sylki lensi silloinkin, pahaksi luettiin jopa se, että tuleva presidentti oli joskus tehnyt rehellistä työtäkin, "B-luokan näyttelijä". Nyt Reagan tunnustetaan yhdeksi USA:n parhaista presidenteistä. G.W. Bushin kanssa mentiin vieläkin alemmas, tämä piirrettiin pilakuvissa apinaksi ja haukuttiin vanhaksi juopoksi. Outoja nuo jenkit, jossa sama mies oli ainoana valittu kahdesti Texasin kuvernööriksi ja voitti toisen presidenttikautensa ensimmäistä merkittävästi suuremmalla äänimäärällä.

 

Trumpin suuri suosio työttömien "punaniskojen" joukossa hämmästyttää toimittajia, miten kiinteistökeinottelulla omaisuutensa luonut rikkaan perheen poika voi vedota köyhään rasvanahkaduunariin? Näenkin, että äänet eivät tule niinkään Trumpin kannattajilta, kuin Obaman vastustajilta tai Clintonin vastustajilta, "Kuka hyvänsä paitsi...". Laajalti USA:n "valkoisen vihan" alueilla uskotaan Obaman olevan piiloislamisti ja päässeen presidentin virkaan valehtelemalla synnyinmaansa.

Tuota kuvaa, totta tai ei, ei ainakaan vähennä ydinsopimus Iranin kanssa ja avoin vihamielisyys Israelia kohtaan, mm. uuden ohjuspuolustuskaluston toimittamista vastaan äänestäminen.

 

Surullista että Suomen johtava päivälehti alkaa vihakampanjan hyvin todennäköistä tulevaa USA:n presidenttiä kohtaan. Se ei jää huomaamatta, kuten ei jäänyt Tarja Halosen puhe YK:ssa Bushin aikana ja Erkki Tuomiojan viisastelu suurvallan ulkoministeri Condolleeza Rice' lle, ei ole USA:n presidenttiä täällä nähty, vaikka käy Ruotsissa ja Virossa. Onko meillä periytyvä taipumus ampua itseämme nilkkaan, USA on meille paljon tärkeämpi maa kuin naapurin roistovaltio, jonka päämiestä nyt ohi muiden EU-maiden täällä hymyssäsuin hyysätään?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Varajäsen Vihdin landelta kannattaa kiihkeästi Trump:ia Usasta. Miksi en ole yllättynyt?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Saako sinulta koskaan mitään muuta kuin provoilua ja ad hominemejä?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ei tässä mitään provoilua ole. Jos joku ihminen on närkästynyt jonkun toimittajan kirjoituksista, niin voi olla hyvä rinnastaa närkästyjän ja närkästyjän kohteen erilaiset "maailmankatsomukset". Helsinki on Stadi ja Vihti on Vihti. Ja Trump on Trump.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #6

Eero Pyykkölälle voin lohdutukseksi kertoa, että minä olen entinen stadilainen, vanhempani asuivat siellä kuolemaansa asti ja ovat haudattuna Malmin hautausmaalle, kuten sisarenikin. Yli puolet elämästäni asuin Helsingissä, avoiduttuani viisi vuotta Olarissa Espoossa, nyt pakolaisena täällä huiman 35 kilometrin päässä ( valaistua mottoritietä ), työurani tein Helsingissä, samoin osan opiskeluistani, osan Tampereella ja viimeksi USA:ssa, Michiganissa ja Coloradossa, josta Ph.D.:ni.

Joten anteeksi maalaisuuteni, herra Stadi.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #10

Huomasitko milloin ajattelusi alkoi vihtiläistymään, vai olitko Stadissakin "ajatuksellisesti junantuomana"? Itse olen ensimmäisen polven stadilainen, faija pariviikkoisena Pietarsaaresta Stadiin ja mutsi muutaman vuoden vanhana Myrskylästä.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #11

Ei tässä mitään vihtiläistä ole. Vihdin valtuuston suurin ryhmä on kokoomus ja kanta sama kuin kokoomuksella muuallakin. Minä olen äänestänyt kokoomusta, Niinistöä, myös eduskunta- ja eurovaaleissa. Kuuluin Sauli Niinistön kannattajoukkoihin, vieläkin on rullaluistinavainperä. Kuntavaalissa 2012 ja eduskuntavaalissa 2015 äänestin sattuneesta syystä muita puolueita, itsekästä tietenkin antaa ääni itselleen.

Vihdissä olen yhtä vihattu kuin muuallakin.

Hannu Tanskanen

No, ensinnäkin keskustelen täällä vain yksityishenkilönä, kunnalliset luottamustoimeni eivät mitenkään liity asiaan. Kysymys ei niinkään ole " kiihkeästä kannatuksesta" vaan realismista. USA:n presidentti valitaan USA:ssa, ei Suomessa ja meidän ei ole syytä demonisoida kumpaakaan kanditaattia, mitään hyötyä siitä ei ole, suomalaisten mielipide ei vaikuta tippaakaan amerikkalaisiin äänestäjiin.

Emmehän me täällä ääneen sano sitäkään, että Britannialla on kiistatonta todistusaineistoa Venäjän korkean johdon sekaantumisesta Litvinenkon poloniummurhaan Lontoossa. Se on paljon vakavampi asia kuin Trumpin vaaliheitot. Tai " yön sudet" rikollisen moottoripyöräkerhon kannattamisesta ( hyödyntämisestä?). Pidätysmääräys Suomessa oli aivan lain mukainen, mutta kun kohdistui valtionpäämieheen, se poistettiin ja merkinnän tekijöitä rangaistiin.

Hannu Tanskanen

Pyykkölän kommenttiin viitaten, minun ehkä pitäisi jättää "cv":stäni pois nuo kuntapolitiikan postit, ettei joku väärinymmärrä, että esitän Vihdin kuntapolitiikkaa täällä.

Risto Laine

Näin se meidän Saska ui ettei selkä kastu.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Itse koin jutun varsin viihdyttäväksi ja hyvin kirjoitetuksi. Donald Trumpia ruotiessaan toimittaja Saarikoski tulee paljastaneeksi samalla oman pienuutensa ja mitättömyytensä suuren Amerikan ja sen valtavien vaalikoneistojen varjossa.

Donald Trumpista hän piirtää kiinnostavan kuvan. Mutta yhtä vaikea kuorittava kuin tämä on, niin on varmasti myös Hillary Clinton ja nykyinen presidentti Barack Obamakin. Jokainen menestyvä poliitikko on myös näyttelytyön ammattilainen, etenkin Amerikassa.

Show must go on !

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Jotain kummallista USA:n esivaalijärjestelmässä on jos finaaliin pääsee kaksi valtaväestön inhokkia.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

"Niinpä sylkijäiset on aloitettava ajoissa ja hesari heittää aloituksena suuntäydeltä kuolaa:"

" USA:n presidentti valitaan USA:ssa, ei Suomessa ja meidän ei ole syytä demonisoida kumpaakaan kanditaattia, mitään hyötyä siitä ei ole, suomalaisten mielipide ei vaikuta tippaakaan amerikkalaisiin äänestäjiin."

"Laajalti USA:n "valkoisen vihan" alueilla uskotaan Obaman olevan piiloislamisti ja päässeen presidentin virkaan valehtelemalla synnyinmaansa."

Hm?

Hannu Tanskanen

Saska mainitsee " faktantarkistuksen". Tietääkseni eräs käytetyimmistä medioissa on "SourceWatch". Se on Vietnamin sodan aikaan "aktivoituneen" vasemmistolaisen lehtimies Sheldon Ramptonin perustama hyvin vasemmistosympaattinen sivusto.

Hyvin usein linkataan myös brittiläistä " The Guardian":ia, joka on vasemmistolehti, jolla poikkeuksellisen paljon homoja tähtitoimittajinaan.

Washington Post on arvostettu median lähteenä. Varmaan hesari julkaisee lehden eilisen päivän kommentin siitä, että EU ja euro on tuhoisa Suomelle ja Hollannille ja niistä pitäisi pikimmin luopua? Eikö? Miksihän?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Saska Saarikosken asenteellisuus on syönyt hänen uskottavuuttaan objektiivisena toimittajana. Näistä lähtökohdista on varmasti syntynyt tämä luonnekuvaus Trumpistakin. Harvoin luen hänen juttujaan, mutta tällä kertaa luin ja tekstihän oli varsin mainio. Hyvää mielikuvia synnyttävää kerrontaa ja yksityiskohtia, sekä se seuraa hyvin punaista lankaa: Kuka on todellisuudessa Trumpin maskin takana? Eikä Saskan ilmaan heittämät mielikuvat ilman pohjaa ole.

Hieman nauratti ajatus Saskasta Trump-huumassa: "Ihmiset ponnahtavat ylös ja alkavat tähyillä lavan vieressä olevan oven suuntaan. ”Trump, Trump, Trump!” Hakkaavan rytmikäs huuto täyttää hallin. Hämmästyksekseni huomaan itsekin seisovani. Hyvä etten yhdy huutoon..."

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Kirjoittaako Saska Saarikoski uutisjuttuja vai kolumneja? Valistunut lukija ymmärtää että kolumnit ovat lähinnä henkilökohtaisia mielipiteitä, eivät mitään yleistotuuksia.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Näyttää olevan reportaasi. HY:n sivuilta tietoa, mitä reportaasi voi olla ja miten se eroaa uutisesta.

http://www.helsinki.fi/kksc/finska/finska_2/Report...

Hannu Tanskanen

Kolumneja minun käsitykseni mukaan, reportaasi voi tietenkin olla puusilmäistä solvausta sekin.

Hannu Tanskanen

Kommentoin hesarissa Saskan juttua linkkaamalla tänne. Perinteisesti hesari sensuroi kommenttini.

Hannu Tanskanen

Toimituksen poiminnat