*

HannuTapioTanskanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Amerikka

America is "great" and "best", but which country is the second best?

Kaikki me sen tiedämme mikä maa on paras. 

Paras  maa on Amerikan yhdysvallat. Sen on sanonut Amerikan presidentti,  joka on amerikan kansan valitsema laillinen hallitsija,

Vaikka korkein oikeus onkin todennut etteivät kaikki presidentin hallintotoimet ole olleet laillisia, niin kukaan ei ole kiistänyt sitä presidentin lausumaa, jonka mukaan "America is best"

Pian America on myös  "great", mikäli presidentti pitää vaalilupauksensa.


Mutta mikä maa onkaan toiseksi paras?

Donaldin Elvis-kateus

- Äiti, miksi nimeni on Donald eikä Elvis? Elvis on paljon kuuluisampi kuin Aku Ankka.

- Elvis on liian imelä, meidän sukumme on ärhäkkää porukkaa, ihan niin kuin Donald Duck!

- Joo, mutta Aku Ankka on pelkkä satuhahmo, Elvis on oikea, ja Elvis on kuningas.

- Ei Elvis ole oikea kuningas, sillä on vaan sellainen imago!

- Mikä se Imago on?

- Imago on raami, kulissi, jolla sisältö kuorrutetaan.

Presidentti Trump jyrähti – emme enää tyrkytä muille mitä he eivät halua

Tänään oli se päivä, jota maailmalla odotettiin – 20. tammikuuta 2017. Yhdysvaltojen uusi presidentti avasi samalla uuden aikakauden – perinteelliset poliitikot saivat kyytiä; valtaa pitää palauttaa kansalle – suorademokratia sai näin kultauksensa. Miten miljonääri Donald Trump sen tekee, on vielä suuri arvoitus.

 

Fort Lauderdale eli mikä ihmisiä oikein vaivaa?

Asemies on surmannut viisi ihmistä Floridassa Fort Lauderdalen lentokentällä perjantai-iltana Suomen aikaa. Jumituin seuraamaan Facebookin kautta Russia Todayn reilun tunnin mittaista suoraa lähetystä tapahtumapaikalta. Koska ruudulla ei tapahtunut juuri mitään, ehdin lukea ruudulla vilisseitä kommentteja. Ei olisi pitänyt.

Länsimaiden identiteettikriisi

Sosiaalinen media täyttyi taas hätä- ja hurraahuudoista Donald Trumpin voitettua Yhdysvaltain presidentinvaalit. Kansainvälisessä tuttavapiirissäni kyseistä voittoa juhlistivat pääasiassa venäläiset ja venäläismieliset oikeistopopulistit, samalla kun yliopistolta tuttu punavihreä kupla teki samanlaiset itkupotkuraivarit kuin Brexitin, jytkyn ja jatkojytkyn jälkimainingeissa. Ainoa yllättävä asia oli itselleni se, millaisia ideologisia yhtäläisyyksiä kyseisistä ryhmistä on nykyään havaittavissa, ja miten heikkoa analyysia media on valitettavasti populismin kasvusta tuottanut.

Mä vaan ihan läpällä...

Amerikka sitten sai presidenttinsä ja ilmeisesti se voidaan nyt sitten tulkita niin että kansan tahto toteutui. Ainakin isomman osan tahto.

 

En tiedä kuinka moni meistä presidenttiehdokkaiden vaalityön alkaessa uskoi että Trumpista leivottaisiin aikanaan maan 45. Johtaja. Itse ainakin myönnän pitäneeni sitä äärettömän suuruudenhulluna tavoitteena ja lähes vitsinä. No, se parhaiten nauraa joka viimeisenä nauraa.

 

Vasemmistolehti HS lyttää amerikkalaiset autot

 

 

 

 

 

 

 

 

Vihervasemmiston valtaama Helsingin Sanomat ei tyydy Amerikan ja amerikkalaisuuden lyttäämiseen Saska Saarikosken ivakolumneilla, nyt pitää murhata myös amerikkalaiset autot, jotka lehden autotoimittajan mukaan tietenkin ovat maailman huonoimpia, kyllä se Lada sentään oli luksusta ...

 

http://www.hs.fi/autot/a1466472882887?ref=hs-art-luetuimmat-#1

 

Patologisen amerikkavihan juuret

 

 

 

 

Sosiaalinen media pursuaa kirjoituksia, joissa Amerikka, tarkemmin Yhdysvallat on syynä kaikkeen maailman pahuuteen.  Myös väitetään, että Amerikka on niin vaarallinen maa, ettei sinne toimita mennä. Kirjoittaja itse on kuulemma käynyt, mutta kaikesta päätellen on vain lukenut siitä Pravdasta.

Sodanjulistus hiiltä vastaan - Amerikkalaista puhdasta voimaa

Tänään Obama julisti Clean Power Plan:in. Kyseessä on energiapolitiikkasuunnitelma, keskittyen sähköntuotantoon. Amerikan sähköntuotantoon sisältyy suurin osa CO2-päästöjä, noin kolmannesosa.

Yhdysvallat ovat vastuussa toiseksi suurimmista CO2-päästöistä maailmassa, mutta ovat yksiä pahimpia saastuttajia per capita. Joulukuussa Pariisissa päätetään Kioto-protokollan seuraajasta ja Obaman suunnitelma on tärkeä siinä mielessä että näin mallia näyttämällä voidaan painostaa köyhempiä maita kuten Kiina ja Intia leikkaamaan päästöjään.

Parempaa uutta vuotta ja rauhaa. Viestiä Valkoisesta talosta.

 

 

Sain Valkoisesta talosta mielenkiintoisen viestin:

Lähettäjä: The White House
Lähetetty: ‎2.‎1.‎2015 21:02
Vastaanottaja: irmeli.arvola@gmail.com
Aihe: Behind the lens:

 

The White House

 

Behind the lens:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä