*

HannuTapioTanskanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Niinistö

Niinistö häviää, voitto Lauralle - ja tappio(?) myös.

Sauli Niinistö tulee kärsimään tappion kun Suomeen valitaan seuraava Presidentti. Hän ei kärsi tappiota siksi, että hän olisi  ollut huono Presidentti. Niinistö on ollut hyvä presidentti, mutta olisko Huhtasaari parempi, ja kuinka suuri (on/olisi) tappio? (tappio mistä?)

Huhtasaari tulee arvioni mukaan saamaan jopa 12,8% (jopa yli 3%) äänistä ensimmäisellä kierroksella. Ellei Laura olisi ehdolla  niin Niinistö saisi heti yli 50% äänistä. Mutta Sauli-parka mokasi, ja siksi mennään toiselle kierrokselle. Kysymys kuuluu: ehditäänkö?

Aamu kahvin kanssa luettua

 

 

 

Näin lomalla on joskus aikaa ihmetellä lehtien otsikoita ja juttuja vähän pitempään. Tällaiset tarttuivat silmiini tänään:

 

1. Timo Soini on homo ja eutanasia vastainen, mutta ei ole ihmisvastainen, taas niin kuin Perussuomalaiset ovat ? 

Kommentti: Ympärillä olevat jees jees miehet alkavat ahdistaa ja hillotolppa alkaa sulaa.

 

Niinistö varautuu Haaviston revanssiin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ilmoitti päivällä lähtevänsä tavoittelemaan toista presidenttikauttaan. Yleisesti ottaen ei ollut varmaan kenellekään ulkopuoliselle varmaa mihin päätökseen presidentti tulee. Toki on luonnollista, että ilmoitusta ehdokkuudesta ei tehdä ilman, että sitä ennen on tehty taustatyötä jota on presidentinkin toteamuksen mukaan keskusteluissa Kokoomuksen puheenjohtaja Orpon kanssa tehty. On selvää, että tämä keskustelu on pitänyt käydä jotta täydellistä yhteentörmäystä Niinistön ja Kokoomuksen välillä ei tule, sillä jos ko.

VIPS-järjestö lähetti muistion Trumpille

VIPS-järjestö, joka koostuu Yhdysvalatin eri tiedustelupalvelujen veteraanitiedustelijoista, on lähettänyt presidentti Trumpille muistion. Sen kaksi ensimmäistä pääkohtaa kuuluvat seuraavasti. 

Humanisti presidenttiehdokkaana

Tänään kuultiin ilouutinen: Pekka Haavisto lähtee kuin lähteekin Vihreitten presidenttiehdokkaaksi. "Niin Suomi kuin maailmakin tarvitsevat Pekan kaltaista humaania arvojohtajaa ja rauhanrakentajaa", Saulin veljenpoika Ville Niinistö kehui tänään Turun Sanomissa.

Viime presidentinvaalit olivat todella poikkeukselliset. Ensimmäistä kertaa en joutunut vaihtamaan ehdokasta toisella kierroksella. Sain loppuun saakka äänestää parasta enkä viimeisessä vaiheessa sitä vähemmän huonoa vaihtoehtoa.

Presidentillä 100v. ongelma?

Suomen tasavallan presidentillä on ongelma jota minulla ei ole. Uutiset kertovat, että maamme presidentti haluaa tietää ketkä maassamme täyttävät tänä vuonna, siis Suomen itsenäisyyden 100v. juhlavuonna, 100 vuotta.

Minä ja sinä saamme tuon tiedon kun pyydämme sitä väestötietojärjestelmästä. Presidentti lienee poikkeus?

Olen ymmärtänyt jopa niin, että minä joutuisin tiedosta maksamaan. Presidentti saisi tiedon maksutta jos vaan ymmärtäisi pyytää. Taitaa olla niin, että minä olen väärässä?

Halla-aho selkeyttäisi perussuomalaisten paikan

Minusta olisi hyvä, jos Jussi Halla-aho tulisi valituksi perussuomalaiset puolueen puheenjohtajaksi. Vielä parempi olisi, jos se tapahtuisi äänestyksessä Timo Soinia vastaan.

 

Olen tätä mieltä siksi, että kyseisen puolueen asema suomalaisessa poliittisessa kentässä tulisi lopullisesti selväksi.  Maahanmuutonvastustajat saisivat lopulta oman puolueen, joka todella erottuisi niin selvästi omanlaisekseen, ettei likinäköisinkään eduskuntatutkija pitäisi sitä keskustalaisena tai peräti keskusta-vasemmistolaisena puolueena.

 

Mediatiedon vääristyminen, kuka soitti ja kenelle

Media julkisti eilen pienen uutisen, jota täällä Peräpohjolan Takahikiällä on odotettu suuresti. Valitettavasti moni media lähti vääristelemään juttua ja kannattaakin huomata, miten helppoa väärän tiedon julkaiseminen on. Kun uutinen on ollut vähän aikaa esillä, sitä pidetään jo sellaisenaan faktana. Soittiko siis Trump Niinistölle vai miten asiat todella menivätkään?

Putin on onnistunut paremmin, kuin Niinistö

Yhdysvaltain presidentinvaaleista kuuluu kummia. Presidenttiehdokas Donalt Trump kehuu estottomasti Venäjän presidentti Putinia. Trumbi pitää Putinia parempana ja onnistuneempana presidenttinä, kuin Obamaa.

Toisen maailmansodan jälkeen amerikkalaiset ylistivät Stalinia, kun se yhteistyössä kaatoi saksan ja sen silloisen johtajan Hitlerin. Fasismille annettii kuolinisku ja Eurooppa pääsi pois sodan kirouksesta kymmeniksi vuosiksi. Amerikkalaiset jättivät taka-alalle medioissa neuvostojärjestelmän ja korostivat venäläistä kulttuuria ja venäläisten humaania mielenlaatua.

Kuka johtaa Suomen ulkopolitiikkaa?

 

Presidentti Niinistön blogikirjoitus Kari Huhdan kirjoituksesta Hesarissa on johtanut kaikenlaiseen kirjoitteluun asian tiimoilta. Minusta Heinäluoma puolusti ansiokkaasti presidentti Niinistön toimintaa ulkopolitiikassa tämän iltaisessa Pressiklubin lähetyksessä. Hän totesi sen, jonka monet muutkin ovat huomanneet, että Suomeen on syntynyt Nato-syndikaatti eli ryhmittymä, joka käyttää aika kyseenalaisia ja hyvän tavan vastasiakin keinoja asiansa ajamiseen. Hesari kuuluu tähän syndikaattiin ja se pitää muistaa, kun lukee Hesarin artikkeleita ulkopolitiikasta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä